Annonce
Erhverv

Kohberg kæmper en hård kamp: Svært at finde faglærte bagere

Den administrerende direktør hos Kohberg Bakery Group, René Normann Christensen, må erkende, at det er svært at finde faglærte bagere for tiden. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Landets største danskejede bageri Kohberg Bakery Group, der har hovedkontor i Bolderslev, har svært ved at finde faglærte bagere. Det kommer ikke bag på Fødevareforbundet NNF.

Bolderslev: Kohberg Bakery Group, der har hovedsæde i Bolderslev, kan lige nu konstatere, at faglærte bagere på ingen måde hænger på træerne for øjeblikket.

Lige nu søger landets største danskejede bageri både faglærte bagere i Bolderslev og til afdelingen i Taastrup.

- Det er ikke nemt at finde faglærte bagere. Vi mangler tre til afdelingen i Bolderslev og har kun fået tre ansøgninger i løbet af de sidste tre uger, siger René Normann Christensen, der er administrerende direktør hos Kohberg Bakery Group.

Annonce

Til bageriet i Taastrup, der ligger tæt på København, er situationen endnu mere vanskelig end i det sønderjyske.

- Vi mangler fem faglærte bagere i Taastrup, og vi må konstatere, at markedet er endnu mere udtørret på Sjælland. I Bolderslev kan vi også trække på tyske bagere, og der står da også flere biler med tyske nummerplader på parkeringspladsen i Bolderslev, siger René Normann Christensen.

Godkendelse på plads

Kohberg Bakery Group har lige nu 84 bagere ansat fordelt på de tre afdelinger i Bolderslev, Haderslev og Taastrup, og ifølge den administrerende direktør er det ikke vanskeligt at forklare, hvorfor det er så besværligt at finde bagere.

- Der bliver udlært for få bagere, siger René Normann Christensen.

Det er ikke nemt at finde faglærte bagere. Vi mangler tre til afdelingen i Bolderslev og har kun fået tre ansøgninger i løbet af de sidste tre uger.

René Normann Christensen, Kohberg Bakery Group

Hos Kohberg Bakery Group har man hidtil ikke været godkendt til at tage lærlinge ind, men det er der netop blevet lavet om på.

- Vi har lige fået godkendelse til at uddanne detailbagere og bagværkere, og det er noget, vi vil gå i gang med, siger Nanna Noe, der er HR-direktør hos Kohberg Bakery Group.

Annonce

Alle mangler bagere

Hos Fødevareforbundet NNF, der både er fagforening og a-kasse for blandt andet bagere og slagtere, er det ikke overraskende, at Kohberg Bakery Group står og mangler faglærte bagere.

- Alle mangler bagere, og vi har lige nu nul ledige faglærte bagere. Det betyder dog ikke, at der ikke er ledige bagere i Sydjylland, da ikke alle nødvendigvis er meldt ind i en a-kasse, siger Peder Haahr Pedersen, der er formand for Fødevareforbundet NNF i Sydjylland.

Skulle det ske, at Fødevareforbundet får en ledig bager ind i systemet, kommer vedkommende ikke til at være der længe.

- Når vi får en ledig bager i vores system, så når vedkommende ikke at udfylde en ledighedserklæring, inden han eller hun skal til de første samtaler, siger Peder Haahr Pedersen.

Formanden for Fødevareforbundet NNF i Sydjylland mener også, at løsningen er, at virksomhederne tager flere lærlinge.

- Vi mangler generelt kvalificerede hænder i Danmark, siger Peder Haahr Pedersen.

Fødevareforbundet NNF

Fødevareforbundet NNF organiserer ansatte inden for følgende brancher: Bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien.

Den 1. januar 2009 ændrede Fødevareforbundet NNF navn fra Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet til Fødevareforbundet NNF.

Fødevareforbundet NNF har cirka 20.000 medlemmer.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Erhverv For abonnenter

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce