Annonce
forside

Kokain for 900 millioner fundet i container

Arkivfoto: Colourbox
horsens - Den særlige enhed ved politiet, Task Force Vest, der har hovedsæde i Horsens, efterforsker i øjeblikket danmarkshistoriens største beslaglæggelse af kokain.

14. juli 2015 blev der beslaglagt 310 kg kokain i en container ved en virksomhed i Esbjerg.

Kokainen havde en usædvanlig høj renhed. Det betyder, at de 310 kg kokain kan sælges og blandes op til ca 1,2 ton kokain.

Det repræsenterer en salgsværdi på 800-900 mio. kr., skriver Task Force Vest i en pressemeddelse og understreger samtidig, at den virksomhed, hvor containeren blev fundet, ikke er involveret i sagen.

- Det er et aldeles uvirkeligt stort narko-fund. Jeg kan af hensyn til efterforskningen ikke oplyse, om fundet skyldes en tilfældighed eller resultatet af forudgående politiarbejde, siger leder af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen til TV Syd.

International efterforskning

Efter beslaglæggelsen af kokainen iværksatte Task Force Vest en stor, international efterforskning, der blev gennemført i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i Holland og Belgien.

Foreløbig er seks personer fra Holland og Belgien fængslet i sagen. Samtidig blev der foretaget et stort antal ransagninger i de to lande.

Dansk Politi har krævet de fængslede udleveret til Danmark med henblik på retsforfølgelse. Indtil videre er en person blevet udleveret.

- Det er en sag af usædvanlige dimensioner. Vi har haft en stor international efterforskning, hvor vi har haft brug for alle vores kompetencer, siger Brian Voss Olsen ifølge Ritzau.

Efterforskningen er ikke afsluttet, så flere kan blive anholdt. Sagen har hidtil i retten kørt for lukkede døre, fremgår det af pressemeddelelsen.

Task Force Vest er en særlig enhed, der efterforsker rocker- og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. Task Forcen er sammensat af folk fra Fyns Politi og de jyske politikredse.
Hovedsædet er i Horsens, hvor politiinspektør Brian Voss Olsen, Sydøstjyllands Politi, leder enheden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];