Annonce
Vejle

Vejle-mesterskaber: Kokke skal dyste om at kreere den bedste tartelet

Salget af billetter til Vejle-mesterskaberne i tartelet går blandt andet til kræftramte børn. PR Foto
Beløb fra Vejle-mesterskaberne i tartelet går til børn med kræft. Jørgen de Mylius er samme aften i sit eldorado.
Annonce

Vejle: Vejle Fjordfestival inviterer i år til VM, Vejle-mesterskaberne i tartelet. Mesterskaberne finder sted 24.august i et telt ved Fjordenhus, hvor otte kokke skal dyste om at fremstille den flotteste og mest smagfulde tartelet. Og ifølge en af arrangørerne, Rasmus Simmelkjær, går en del af overskuddet til børn med kræft.

- Aftenen er både en musikalsk og en kulinarisk oplevelse. Billetprisen er 175 kroner, og for det beløb får man mulighed for at smage fire tarteletter fra madboderne med en øl til og en aften i selskab med Jørgen de Mylius, siger Rasmus Simmelkjær, der tilføjer, at idéen bag Vejle-mesterskaberne i tartelet er ønsket om at skabe en fest, hvor der er plads til mangfoldighed og én gang for alle hylde den sprøde, lækre tartelet, der også går under navnet "jyske cupcakes".

Han arrangerer mesterskaberne med Vejle Fjordfestival og Restaurant Remouladen.

Jørgen de Mylius kommer til Vejle med sit Eldorado, når der serveres tarteletter. PR Foto
Annonce

Fransk tærte

Betegnelsen tarteletter stammer fra det franske tartelette, som betyder lille tærte. I Frankrig tilberedes den typisk som dessert eller mellemmåltid i en sukkerrig linsedej, mens vi i Danmark har tradition for butterdej og forskellige former for kødfyld. Den klassiske er høns i asparges, men også skinke med stuvede ærter og gulerødder samt rejer eller andet fiskefyld er ofte på det danske bord. At tarteletten er undervurderet skyldes måske, at mange husker den i sammenhæng med en langtrukken familiefest, hvor gæsterne sidder ved borde formet i en hestesko, mens en ældre, umusikalsk mand i hvid skjorte sidder bagved et orgel og forsøger sig med det bedste fra Dansktoppen. Hvis man kigger på tallene hos Humlum Brød, kan det ikke kun være en spise til festlige lejligheder, for virksomheden producerer og sælger mere end 50 millioner tarteletter hvert år, og under en femtedel går til eksport. Dertil skal regnes mindre producenter samt små selvstændige bagermestre, som ofte også mestrer kunsten at fremstille en tartelet, som gør sig fortjent til at blive fyldt op.
Annonce

Billetten sat til salg

Vejle-mesterskaberne er i år som nævnt en del af Vejle Fjordfestival.

Dørene åbnes klokken 17. Fra klokken 17.30 til klokken 20 serveres der tarteletter. Herefter skal vinderen findes; der uddeles både en publikumspris og en såkaldt jury- og innovationspris.

Prisen overrakkes af Per Mandrup, leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv. Per Mandrup har flere års erfaring med kulinarisk innovation, blandt andet fra Teknologisk Institut.

Herefter går Jørgen de Mylius på scenen til en omgang Eldorado.

De 400 billetter er netop sat til salg via facebooksiden VM i Tartelet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce