Annonce
Trekantområdet

Kolding-bryggeri åbner ølbar i Aarhus: Baren får 24 haner og plads til eksperimenter

- Der har nok været en tendens til, at ølbarer blev meget maskulint indrettet med tunge og mørke møbler. Vi vil gerne åbne lidt op og give gæsterne en anden oplevelse. Vores bar bliver et sted for alle, hvor vi vil give kunderne nye smagsoplevelser og en anden oplevelse af en ølbar, siger brygmester Philip Hulgaard. Arkivfoto: Søren Gylling
Siden bryggeriet Åben startede i 2017, har det været en drøm at åbne en ølbar, og i løbet af efteråret åbner baren midt i Aarhus.
Annonce

Kolding: Signalet med åbenhed bliver dyrket, når bryggeriet Åben i løbet af efteråret åbner ølbar i Aarhus. Baren åbner op med otte haner, hvor bryggeriets egne øl flyder. Der er otte haner med øl fra andre bryggerier og otte haner, hvor der er plads til helt nye drikkevarer.

- Der bliver eksperimenteret så meget inden for den her branche, og det er vi meget åbne for. Vi har selv mødt utrolig meget åbenhed, og vi vil fortsatte med at eksperimentere, så gæsterne får en oplevelse på baren, siger Philip Hulgaard, der var med til at stifte bryggeriet for to år siden.

Siden har hans makker Johannes Karstoft valgt at koncentrere sine kræfter om sit landbrug, så nu nøjes han med at levere malt til de håndbryggede øl, der bliver fremstillet på bryggeriet i Kolding, hvor der i dag er fire ansatte.

- Der bliver eksperimenteret så meget inden for den her branche, og det er vi meget åbne for. Vi har selv mødt utrolig meget åbenhed, og vi vil fortsatte med at eksperimentere.

Philip Hulgaard, stifter og ejer af bryggeriet Åben.

Annonce

Vil gerne åbne op

Allerede fra starten var det drømmen at åbne en bar, og nu har brygmester Philip Hulgaard fundet det rette lokale i Rosensgade i Aarhus. Stedet ligger på kanten af Latinerkvarteret i lokaler, der ifølge Hulgaard er helt fantastiske til en ølbar.

Baren bliver udstyret med hele 24 haner, og otte af dem er reserveret til øl fra bryggeriet i Kolding. I andre otte skal der være øl fra andre bryggerier, og de sidste otte indeholder et broget miks af cider, cocktails, kombucha, der er fermenteret te, naturvin og drikke, der kan udfordre gæsterne, som forhåbentlig bliver en broget skare.

- Der har nok været en tendens til, at ølbarer blev meget maskulint indrettet med tunge og mørke møbler. Vi vil gerne åbne lidt op og give gæsterne en anden oplevelse. Vores bar bliver et sted for alle, hvor vi vil give kunderne nye smagsoplevelser og en anden oplevelse af en ølbar. Det ligger også i navnet Åben, vi vil gerne åbne op, siger Philip Hulgaard.

Annonce

Ingen bar i Kolding

Der vil blive serveret lette tapasretter, og på lidt længere sigt kan der også komme lidt mere avanceret mad på menukortet, men i første omgang er der fokus på øl. For selv om man gerne vil åbne op for alle, så skal der også være plads til ølnørderne. Det kan være til temaaftener om forskellige emner inden for øl.

Stifteren vil fortsat have base på bryggeriet i Kolding, og i weekenderne vil han så stille sig bag baren i Aarhus, og der er ikke planer om at åbne en bar i Kolding.

- Vi er godt repræsenteret i Kolding lige nu. Og så har overvejelsen været, om vi skulle åbne i Aarhus og København, og der er allerede en del ølbarer i København, og så synes vi også, det er naturligt at åbne lidt tættere på bryggeriet i Kolding, siger Philip Hulgaard.

Siden bryggeriet Åben startede i 2017, har det været en drøm at åbne en ølbar, og i løbet af efteråret åbner baren midt i Aarhus, fortæller stifter af bryggeriet Philip Hulgaard. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce