Annonce
Trekantområdet

Kolding Kommune har åbnet for mere hjemmearbejde: Medarbejdere bliver mere effektive

Tirsdag fortalte JydskeVestkysten om Tanja Biermann Petersen, som er ansat i Familierådgivningen, og efter corona-nedlukningen har fået tre hjemmearbejdsdage om ugen. Hun kan bedre håndtere arbejdspresset, når hun arbejder hjemme. Foto: Casper Vagner Christensen
Kommunaldirektøren fortæller, at Centralforvaltningen, som han har ansvaret for, også så småt er begyndt at åbne for mere hjemmearbejde. Til efteråret skal kommunen drøfte, hvordan man konkret bruger de erfaringer, man har gjort sig med hjemmearbejde under corona-nedlukningen.
Annonce

Kolding: Hvad har vi lært af corona-nedlukningen, og hvad har været gode og dårlige tiltag?

Svaret er Kolding Kommune ifølge kommunaldirektør Thomas Boe i øjeblikket i gang med at finde frem til, men kommunaldirektøren kan godt løfte sløret for, at muligheden for mere hjemmearbejde har været en af de ting, der hører til i kolonnen med de gode tiltag.

- Vi har sat en lille evaluering i gang, og i løbet af efteråret vil vi diskutere mere konkret igennem, om det kræver ændring i vores ledelsespraksis og andet. Men det er klart, at én af de ting, der slår ud som noget godt, er muligheden for at arbejde derhjemme, siger Thomas Boe.

Hjemmearbejdsdage er allerede blevet mere udbredt i flere af kommunens afdelinger. Medarbejderne i Familierådgivningen har som omtalt tirsdag mulighed for at arbejde hjemme i op til tre dage om ugen, og også i Centralforvaltningen, som Thomas Boe har ansvaret for, er hjemmearbejde blevet en mulighed i højere grad end før, fortæller han.

- Der er flere afdelinger, hvor man for eksempel siger, at man kan arbejde hjemmefra en dag om ugen, eller man kan tage en opgave, der kræver noget ekstraordinær fordybelse, med hjem. Det er blevet noget lettere med de it-systemer, vi har i dag, hvor vi alle snakker sammen over Skype, og man bare kan ringe ind til os, siger kommunaldirektøren, der dog opfordrer afdelingerne til ikke at tage for hastige skridt.

- Det, vi har sagt til vores afdelinger, er, at de skal lade være med at smide det hele over styr. Vi har sagt, at de skal holde fast i de gode erfaringer, de har gjort sig, og så vil vi diskutere det mere konkret til efteråret, siger han.

Annonce

Mere effektive

Han påpeger dog, at det ikke er alle afdelinger, der har lige gode muligheder for at kunne arbejde hjemmefra.

- Sådan et sted som Borgerservice er det jo svært at arbejde hjemmefra, fordi der er man i borgerkontakt hele tiden. Men eksempelvis i regnskabsafdelingen kan man godt arbejde mere hjemme. I min forvaltning siger vi derfor, at det er opgaven, der definerer mulighederne, og ikke lysten til det. Så vi gør det lidt forskelligt fra afdeling til afdeling alt efter typen af opgaver, siger Thomas Boe.


Der er flere afdelinger, hvor man for eksempel siger, man kan arbejde hjemmefra en dag om ugen, eller man kan tage en opgave, der kræver noget ekstraordinær fordybelse, med hjem. Det er blevet noget lettere med de it-systemer, vi har i dag, hvor vi alle snakker sammen over Skype, og man bare kan ringe ind til os

Thomas Boe, kommunaldirektør


Kommunaldirektøren mener blandt andet, at de ansatte nyder godt af færre forstyrrelse, når de sidder derhjemme. Det betyder i sidste ende, at medarbejderne er mere effektive, når de sidder på hjemmekontoret.

- Nogle af mine folk, der laver regnskaber, kan godt sidde med nogle ret tunge tal. Ved at sidde derhjemme kommer der ikke nogen og banker på døren hele tiden, og på den måde bliver medarbejderne mere effektive. Det kunne også være en større byggesag, hvor man skal kigge nogle svære beregninger igennem, og hvor medarbejderne normalt sidder i storrumskontor, som også kan være forstyrrende, siger Thomas Boe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce