Annonce
Erhverv

Kolding-virksomheder er ikke ramt af sortsyn trods dystre udsigter for dansk økonomi

Business Kolding har igen fået udarbejdet en erhvervsanalyse hos Dansk Erhvervsfremme. Undersøgelsen indikerer, at de lokale virksomheder generelt er meget optimitiske, når de ser seks måneder frem. Hver fjerde virksomhed forventer at ansatte flere de kommende måneder. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Lokal erhvervsanalyse tegner et billede af, at virksomhederne er optimistiske, når de ser seks måneder frem. Analysen, som Business Kolding har bestilt, er overraskende positiv, lyder det fra administrerende direktør i Business Kolding Morten Bjørn Hansen.
Annonce

Kolding: Vækstprognoser fra Europa peger nedad og dystre forudsigelser om verdensøkonomien står i kø. Overskrifter, der tegner et billede af, at konjunkturerne er vendt, har præget billedet et godt stykke tid. Men det er ikke det billede, der viser sig, når lokale virksomheder i Kolding i en ny analyse kigger seks måneder frem.

Business Kolding har igen fået udarbejdet en erhvervsanalyse hos Dansk Erhvervsfremme. Undersøgelsen, der foregår via et spørgeskema, er foretaget i november, og resultaterne er næsten identiske med forrige undersøgelse.

- Det her er en tidlig julegave. Jeg blev noget overrasket over resultatet, når du tager i betragtning hvor mange negative økonomiske nyheder, vi har set det seneste halve år. Jeg troede, at forventningerne til fremtiden var lavere. Men noget tyder på, at virksomheder i Kolding er ret godt kørende stadigvæk, siger Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i erhvervsfremmeorganisationen Business Kolding, der er støttet af Kolding Kommune.

- Det her er en tidlig julegave. Jeg blev noget overrasket over resultatet, når du tager i betragtning hvor mange negative økonomiske nyheder, vi har set det seneste halve år. Jeg troede, at forventningerne til fremtiden var lavere.

Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding.

Annonce

Det er meget positivt

Hver tredje af de 484 virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, svarer, at den forventer at foretage flere investeringer i de kommende seks måneder. Hver fjerde forventer at ansætte flere. Og seks ud af ti virksomheder forventer, at omsætningen og resultatet stiger de næste seks måneder. Kun to procent forventer at skære i medarbejderstaben.

- Tallene er stort se identiske med sidste gang. Man kan næsten forveksle de to undersøgelser. Det vidner om, at virksomhederne er optimistiske. Det er overraskende, hvis du spørger mig, siger Morten Bjørn Hansen.

Hvad er dit bud på, hvorfor virksomhederne i Kolding er så optimistiske?

- Der er nogle BNP-tal, der er blevet revideret hen over efteråret, der viser, at danske økonomi har været stærk. Det tyder på, at dansk økonomi har været lidt mere modstandsdygtig end blandt andet svensk og tysk økonomi. Så vi vidste godt, at dansk økonomi var stærk, men jeg var nok lidt bekymret i forhold til Kolding, fordi vi er eksponeret så meget mod tysk økonomi i forhold til industri. Men lige nu ser det altså fint ud, siger Morten Bjørn Hansen, der er spændt på, hvordan tingene udvikler sig de kommende måneder.

- Selv optimister kan jo tage fejl. Det kan jo godt være, at virksomhederne bliver ramt. Men det er trods alt virksomhederne selv, der ved, hvordan det ser ud hos dem lige nu. Så det er meget positivt, siger Morten Bjørn Hansen.

Kort om erhvervsanalysen

Dansk Erhvervsfremme har gennemført undersøgelsen i perioden fra den 11. til 22. november 2019 som en elektronisk spørgeskemaundersøgelse adresseret til virksomheder med adresse i Kolding Kommune. Spørgeskemaet er sendt til 3722 virksomheder, og 484 virksomheden har deltaget i undersøgelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce