Annonce
Trekantområdet

Koldinghus om gyserslot: Det bliver mere uhyggeligt denne gang

I alt 250 udklædte og sminkede frivillige plus eventeksperterne fra Dystopia forvandler Koldinghus til et hjemsøgt slot, hvor 1600-tallets pest er brudt ud. Målet er, at formidle slottets historie på en anderledes måde og til en målgruppe, som ikke altid kommer på Koldinghus. - Vi tager afsæt i en historisk begivenhed, og så involerer vi gæsterne og bruger sanserne som formidlingsgreb, fortæller pressechef Nanna Ebert fra Koldinghus. Pressefoto: Tomas Vahlkvist

Pesten bryder ud på Koldinghus. Er der nogen, der kan bremse smitten, inden hele byen dør? Koldinghus omdannes nok engang til et hjemsøgt slot, og denne gang bliver det endnu mere uhyggeligt. Sidste år blev "Haunted Castle" oplevet af 2500 voksne og 1000 børn.

Kolding: Med 2500 solgte billetter overgik Koldinghus sine egne forventninger, da man sidste år for første gang omdannede slottet til "Haunted Castle" i vinterferien. Hertil kom 1000 børn, der deltog i den udsolgte, mere børnevenlige version af det hjemsøgte slot.

Netop nu er Koldinghus ved at gøre klar til prøverne på dette års "Haunted Castle". Nanna Ebert, der er kommunikationschef på Koldinghus, tør allerede på forhånd love én ting: Det bliver mere uhyggeligt end sidste år.

- Det gør vi blandt andet ved at opbygge dansesalen med vægge, så det bliver en hel labyrint, man bevæger sig rundt i, hvor man ikke kan overskue hele salen og se alle de andre gæster. Vi bygger også mere uhygge op i de enkelte rum rundt på slottet. Så der er skruet op for det uhyggelige element, uden at man bliver jagtet rundt, det er mere gotisk uhygge, hvor man ikke ved, hvad der sker i det næste rum, fortæller hun.

I år skal deltagerne forsøge at stoppe 1600-tallets pest, inden den udrydder livet på slottet og i Kolding. Imens de forsøger på det, går 100 frivillige rundt og skræmmer dem, så godt de kan. Selve konceptet er udviklet i samarbejde med skræmme- og eventeksperterne fra Dystopia, der holder til i Vejle.

Den første aften med hjemsøgt slot bliver fredag den 1. februar, og så kan man ellers komme ind og opleve uhyggen i alt syv aftener på Koldinghus.

Koldinghus bliver hjemsøgt

Hvad: På trods af anstrengelserne har pesten sneget sig inden for slottes mure og spreder sig gennem de kolde og fugtige slotsgange. Kongen har hidkaldt dig til at løse mysteriet bag sygdommen. Kan du finde smittekilden i tide og forhindre epidemien før det er for sent? Hvad eller hvem står bag udbruddet? Kan du undgå selv at blive offer for Den Sorte Død?Hvornår: Haunted Castle kan opleves: Fredag 1. februar, lørdag 2. februar, fredag 8. februar, lørdag 9. februar, torsdag 14. februar og fredag 15. februar. Alle aftener fra klokken 19-24 - lørdage dog fra klokken 18.30.

Hvordan: Billetsalg via www.koldinghus.dk

Ikke for sarte sjæle

Én særlig aften får uhyggen fuld skrue - den kalder Koldinghus for "Rædslernes nat" - og den begivenhed er næsten udsolgt allerede, fortæller Nanna Ebert.

- Det er for de ikke-sarte sjæle, som hun siger.

Ifølge hjemmesiden er "Rædslernes nat" tilegnet folk, som gerne vil have "en intens og grænseoverskridende oplevelse". Her vil der være fysisk berøring fra de frivillige, der går rundt på slottet og skræmmer gæsterne, og man kan risikere at få blod og andre væsker på sit tøj, "så iklæd dig tøj, som gerne må blive beskidt", lyder opfordringen.

Annonce

1500 børnebilletter

Sidste år var der "Haunted Castle" ni dage i træk, men det er ændret, så den skræmmende oplevelse nu koncentrer sig i og omkring weekenderne i uge 6 og 7.

- Det betyder, at vi ikke udmatter de frivillige, og samtidig bliver det også lettere for alle at deltage, selv om de er væk i nogle dage på skiferie. Sidste år kunne vi også konstatere, at det var i weekenderne, vi havde de fleste gæster, fortæller Nanna Ebert.

En anden ændring er, at det bliver lettere at finde rundt på det mørklagte slot, og der er mere hjælp at hente undervejs til opgaven fra frivillige, der går rundt med lygter i mørket.

Man får også et kort udleveret, så man kan se, hvor aktiviteterne finder sted på slottet, forklarer Nanna Ebert, der også har fået indrettet et lille spisested i ruinsalen, hvor man kan slå sig ned, tale om opgaven og få sig lidt og spise og drikke. Men det vil stadig være et sted, hvor der også kan ske uhyggelige ting, siger hun.

Også i år bliver der en børnevenlig udgave af "Haunted Castle", hvor man benytter de mange kulisser og dragter, men hvor der er skruet ned for uhyggen. Sidste år deltog 1000 børn, så til denne vinterferie er der 1500 børnebilletter.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Jelling

Psykisk sårbare modtager stor donation: Et nyt sanserum med vibrerende vandseng skal give ro til sindet

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce