Annonce
Trekantområdet

Koldinghus om gyserslot: Det bliver mere uhyggeligt denne gang

I alt 250 udklædte og sminkede frivillige plus eventeksperterne fra Dystopia forvandler Koldinghus til et hjemsøgt slot, hvor 1600-tallets pest er brudt ud. Målet er, at formidle slottets historie på en anderledes måde og til en målgruppe, som ikke altid kommer på Koldinghus. - Vi tager afsæt i en historisk begivenhed, og så involerer vi gæsterne og bruger sanserne som formidlingsgreb, fortæller pressechef Nanna Ebert fra Koldinghus. Pressefoto: Tomas Vahlkvist

Pesten bryder ud på Koldinghus. Er der nogen, der kan bremse smitten, inden hele byen dør? Koldinghus omdannes nok engang til et hjemsøgt slot, og denne gang bliver det endnu mere uhyggeligt. Sidste år blev "Haunted Castle" oplevet af 2500 voksne og 1000 børn.

Kolding: Med 2500 solgte billetter overgik Koldinghus sine egne forventninger, da man sidste år for første gang omdannede slottet til "Haunted Castle" i vinterferien. Hertil kom 1000 børn, der deltog i den udsolgte, mere børnevenlige version af det hjemsøgte slot.

Netop nu er Koldinghus ved at gøre klar til prøverne på dette års "Haunted Castle". Nanna Ebert, der er kommunikationschef på Koldinghus, tør allerede på forhånd love én ting: Det bliver mere uhyggeligt end sidste år.

- Det gør vi blandt andet ved at opbygge dansesalen med vægge, så det bliver en hel labyrint, man bevæger sig rundt i, hvor man ikke kan overskue hele salen og se alle de andre gæster. Vi bygger også mere uhygge op i de enkelte rum rundt på slottet. Så der er skruet op for det uhyggelige element, uden at man bliver jagtet rundt, det er mere gotisk uhygge, hvor man ikke ved, hvad der sker i det næste rum, fortæller hun.

I år skal deltagerne forsøge at stoppe 1600-tallets pest, inden den udrydder livet på slottet og i Kolding. Imens de forsøger på det, går 100 frivillige rundt og skræmmer dem, så godt de kan. Selve konceptet er udviklet i samarbejde med skræmme- og eventeksperterne fra Dystopia, der holder til i Vejle.

Den første aften med hjemsøgt slot bliver fredag den 1. februar, og så kan man ellers komme ind og opleve uhyggen i alt syv aftener på Koldinghus.

Koldinghus bliver hjemsøgt

Hvad: På trods af anstrengelserne har pesten sneget sig inden for slottes mure og spreder sig gennem de kolde og fugtige slotsgange. Kongen har hidkaldt dig til at løse mysteriet bag sygdommen. Kan du finde smittekilden i tide og forhindre epidemien før det er for sent? Hvad eller hvem står bag udbruddet? Kan du undgå selv at blive offer for Den Sorte Død?Hvornår: Haunted Castle kan opleves: Fredag 1. februar, lørdag 2. februar, fredag 8. februar, lørdag 9. februar, torsdag 14. februar og fredag 15. februar. Alle aftener fra klokken 19-24 - lørdage dog fra klokken 18.30.

Hvordan: Billetsalg via www.koldinghus.dk

Ikke for sarte sjæle

Én særlig aften får uhyggen fuld skrue - den kalder Koldinghus for "Rædslernes nat" - og den begivenhed er næsten udsolgt allerede, fortæller Nanna Ebert.

- Det er for de ikke-sarte sjæle, som hun siger.

Ifølge hjemmesiden er "Rædslernes nat" tilegnet folk, som gerne vil have "en intens og grænseoverskridende oplevelse". Her vil der være fysisk berøring fra de frivillige, der går rundt på slottet og skræmmer gæsterne, og man kan risikere at få blod og andre væsker på sit tøj, "så iklæd dig tøj, som gerne må blive beskidt", lyder opfordringen.

Annonce

1500 børnebilletter

Sidste år var der "Haunted Castle" ni dage i træk, men det er ændret, så den skræmmende oplevelse nu koncentrer sig i og omkring weekenderne i uge 6 og 7.

- Det betyder, at vi ikke udmatter de frivillige, og samtidig bliver det også lettere for alle at deltage, selv om de er væk i nogle dage på skiferie. Sidste år kunne vi også konstatere, at det var i weekenderne, vi havde de fleste gæster, fortæller Nanna Ebert.

En anden ændring er, at det bliver lettere at finde rundt på det mørklagte slot, og der er mere hjælp at hente undervejs til opgaven fra frivillige, der går rundt med lygter i mørket.

Man får også et kort udleveret, så man kan se, hvor aktiviteterne finder sted på slottet, forklarer Nanna Ebert, der også har fået indrettet et lille spisested i ruinsalen, hvor man kan slå sig ned, tale om opgaven og få sig lidt og spise og drikke. Men det vil stadig være et sted, hvor der også kan ske uhyggelige ting, siger hun.

Også i år bliver der en børnevenlig udgave af "Haunted Castle", hvor man benytter de mange kulisser og dragter, men hvor der er skruet ned for uhyggen. Sidste år deltog 1000 børn, så til denne vinterferie er der 1500 børnebilletter.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Videoanalyse: VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce