Annonce
Billund

Kolonihaveballaden bliver en sag i Grindsted Menighedsråd

Menighedsrådsformand Lone Ovesen og forretningsudvalget har balladen i Grindsted Kolonihaveforening på dagsordenen. Det er menighedsrådet, der ejer den jord, kolonihaveforeningen ligger på. Arkivfoto: Martin Ravn
En anonym mail med beskyldninger om forskellige ulovligheder i Grindsted Kolonihaveforening får nu menighedsrådet på banen.

Grindsted: Balladen i Grindsted Kolonihaveforening stopper ikke med, at der er valgt ny bestyrelse, og at flere medlemmer er blevet ekskluderet af foreningen. Nu kommer kolonihaveforeningen også på dagsordenen i Grindsted Menighedsråd. Det er nemlig menighedsrådet, der ejer den jord, foreningen ligger på.

Menighedsrådet har indtil nu ikke blandt sig i eller kommenteret stridighederne i foreningen, men nu har man modtaget en anonym mail med en række beskyldninger, som rådet ifølge formand Lone Ovesen ikke kan sidde overhørig.

- Det er politiet, der må tage sig af eventuelle ulovligheder. Derudover skal vi tale om, hvordan vi får sagen håndteret, siger hun.

Grindsted Kolonihaveforening af 1947

Grindsted Kolonihaveforening af 1947 har 68 haver.

Det er Grindsted Menighedsråd, der ejer jorden.

Der er en forpagningsaftale mellem menighedsrådet og haveforeningen.

Der er tale om en tiårskontrakt, som løber til 2025.

Lang lejekontrakt

I første omgang er det forretningsudvalget, der skal se på den anonyme mail og på hvilke konsekvenser, den eventuelt skal have.

Dernæst skal sagen for det samlede menighedsråd. Om man vil vælge at opsige lejemålet på jorden, har menighedsrådet endnu ikke taget stilling til.

- Det må vi overlade til et nyt menighedsråd. Der er jo valg næste år, og det bliver det nye råd, der skal træffe beslutning om, om forpagtningsaftalen skal forlænges, siger hun.

Grindsted Menighedsråd har en forpagtningsaftale med kolonihaveforeningen. Den løber indtil 2025.

Annonce

Affald på marken

Menighedsrådet modtog i sidste uge en anonym mail, som avisen også er i besiddelse af. I mailen påstås det blandt andet, at medlemmer smider ulovligt affald i området, hegnskellet og på den tilstødende mark, og at der er flere ulovlige brændeovne i nogle af haverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce