Annonce
Vejle

Kom med en kandidat: Vejles kulturpris skal uddeles

Flirtende zombier fra Dystopia var et af indslagene ved sidste års uddeling af Vejle Kommunes Kulturpris. Nu er det tid til at komme med forslag til den næste prisuddeling, der finder sted i marts. Foto: Mette Mørk

Vejle Kommune efterlyser forslag fra borgerne til, hvem der skal have årets kulturpris. Alle kan komme med ideer.

Vejle: Hvem fortjener Vejle Kommunes Kulturpris? Det spørger kommunen om og opfordrer samtidig alle borgere til at komme med forslag til, hvem der skal tages med i betragtning.

Vejle Kommunes Kulturpris uddeles tirsdag 12. marts i Spinderihallerne. Prisen skal gå til en person, eller en forening, som gør det ekstra godt i Vejle Kommune, og som kulturelt set er en ildsjæl eller en igangsætter.

Fristen for at indstille en kandidat til prisen er onsdag 20. februar. Herefter vil kulturprisens jury udvælge tre kandidater, der har gjort sig fortjent til den særlige anerkendelse.

I juryen sidder Toni Lee Larsen - direktør i Vejle Musikteater, Mette Høxbro - bibliotekschef, Ove Sørensen - museumschef, Flemming Meng - musikskolechef, Mogens Gregers Madsen - chefredaktør Vejle Amts Folkeblad, Dan Arnløv Jørgensen - formand for kultur- og idrætsudvalget og Thomas Schiødt - kulturkonsulent Vejle Kommune.

Sidste år modtog Ungdommens Teater Vejle Kommunes Kulturpris for skabelsen af et socialt stærkt fællesskab, hvor alle er velkomne. Derudover har teatret også bidraget positivt til undergrundsteaterkulturen i Vejle Kommune. Ud over æren og anerkendelsen får vinderen af kulturprisen også 10.000 kroner.

Hvis man synes, der er en kandidat, der fortjener et ekstra klap på skulderen, kan man komme med sit forslag på kommunes hjemmeside www.vejle.dk/kulturpris. Samme sted kan man bestille gratis billetter til arrangementet. Alle er velkomne.

Prisuddelingen efterfølges af kulturtanken, som er et netværk af kulturaktører, der samles og diskuterer stort og småt efter nogle korte oplæg, der skal inspirere til kulturaktiviteter i Vejle Kommune.

10 års vindere af kulturprisen

Her er 10 års vindere af Vejle Kommunes kulturpris:2018: Ungdommens Teater

2017: Kunst- og Kulturhøjskolen i Vejle

2016: Preben Steen Nielsen aka Prebstar - kulturiværksætter og filmproducent

2015: "Barnets Stemme" et projekt af Sanne og Lene Juhler

2014: Palisadenissernes Venner

2013: Bindeballe Købmandsgård

2012: Dansequilibrium

2011: Lars Charlie Mortensen - Jelling Musikfestival

2010: Vibeke Hegelund Hansen - Kunstskabet Børkop

2009: Bo Mikkelsen - Vejle Musical Teater

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce