x
Annonce
Jelling

Kom med indenfor: Her er byens nye lægehus

Lægerne Rasmus Knudsen, Louise Løjborg, Kirstine Johansen og Cathrine Rasmussen står bag det nye lægehus på Sydkrogen i Jelling. Foto: Mette Mørk
Tirsdag åbner det nybyggede Jelling Lægehus på Sydkrogen. Vi kiggede forbi dagen før åbningen, hvor alle mand var i sving for at gøre klar i de nye rammer.

Jelling: Med en bilforhandler og et missionshus som naboer er byens nye lægehus skudt op på Sydkrogen i Jelling.

I marts 2019 var der første spadestik, i august 2019 blev der fejret rejsegilde, og tirsdag 25. februar 2020 kan lægerne således foretage de første konsultationer på den nye adresse.

Dagen inden åbningen har der været lukket for konsultation i den gamle klinik i Vestergade. På den måde har læger, sygeplejersker, sekretærer og øvrige ansatte kunnet koncentrere sig fuldt ud om at blive så parate som mulig til at tage imod patienterne i det nye lægehus.

Et lægehus, der med en størrelse på 581 kvadratmeter, bliver over dobbelt så stort som det gamle hus, der fyldte 220 kvadratmeter. Derudover forøges antallet af konsultationsrum fra tre til otte - for blot at nævne et konkret eksempel på fordelene ved nybyggeriet.

Annonce

Vi er i dialog med kommunen om begge dele.

Læge Rasmus Knudsen om mulighederne for offentlig transport og bedre sti-forhold til Sydkrogen

Diskretion

Det første, der møder patienterne i lægehuset, efter de har passeret de to automatiske skydedøre, er velkomstskranken på venstre hånd og det store venteområde på højre hånd.

- Selvom det er ét stort rum, føles det stadig opdelt på grund af indgangspartiet. Desuden vil de medarbejdere, der snakker i telefon med patienterne, sidde i et rum bag velkomstskranken, så det ikke er alle, der kan lytte med, når der eksempelvis bliver nævnt cpr-numre eller lignende, fortæller Rasmus Knudsen.

Han er blandt de fire læger i klinikken. Udover ham er der Louise Løjborg, Kirstine Johansen og Cathrine Rasmussen. Derudover begynder en uddannelseslæge per 1. marts.

Noget af det mest karakteristiske ved lægehuset er de to lange, lige gange, som går tværs gennem bygningen. Det gør, at lægehuset på en måde bliver delt i tre: vente- og velkomstområde i første del, laboratorium, toiletter og teknikrum i den anden del samt konsultationsrum i den sidste del.

Selvom konsultationsrummene kommer til at vende ud mod Grangaardvej, hvor der jævnligt passerer bilen, skal patienterne ikke nervøse for, at det vil gå ud over diskretionen.

- Rummene er indrettet sådan, at det ikke vil blive noget problem. Og der er også persienner, der kan rulles ned, forklarer Rasmus Knudsen.

Ønsker sti og offentlig transport

Udover nogle tomme, hvide vægge hist og pist forventer lægerne, at det hele nogenlunde er klar til den første dag på Sydkrogen.

- Vi bliver i hvert fald klar til at modtage patienter. Det er helt sikkert, lyder det fra Rasmus Knudsen.

Udenfor er der anlagt en parkeringsplads med asfaltunderlag. Med tiden håber lægerne også, at der bliver lavet bedre løsninger for offentlig transport og bedre sti-forhold til Sydkrogen.

- Vi er i dialog med kommunen om begge dele, siger Rasmus Knudsen.

Lægehuset i Jelling har tilknyttet cirka 4500-4600 patienter.

Rådgivere på lægehus-projektetet har været GPP Arkitekter og Tri-Consult, mens virksomheden Penta Byg har været hovedentreprenør. Foto: Mette Mørk
Sygeplejerske Trine Christensen får også bedre plads og arbejdsforhold på den nye adresse. Foto: Mette Mørk
Venteværelset er møbleret, og de sidste detaljer fik lægerne selv på plads i løbet af mandagen, så der også var hylder på væggene med ting til børn, der venter på at komme ind til lægen. Foto: Mette Mørk
Det nye lægehus har eget laboratorium. Foto: Mette Mørk
Lægeklinikken er bygget op med to parallelle gange, der giver lys og bevægelighed gennem huset. Foto: Mette Mørk
Der er nu otte konsultationsrum i stil med dette, som Rasmus Knudsen og Kirstine Johansen her står i. Foto: Mette Mørk
De fire læger og den ene uddannelseslæge har hver deres konsultationsrum. Også sygeplejerske har egne lokaler. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Derfor startede Pers børnehjemsliv en juleaften: Hans forældre lå i druk, og plejefamilien var intet værd

Annonce