Annonce
Egtved

Kom med på heden et år efter naturbrand

Tag med naturvejleder Finn Lillethorup på en tur ud over Randbøl Hede. På billedet ses Randbøl Hede umiddelbart efter den store naturbrand i forsommeren 2018, hvor 500 hektar af heden brændte. På turen får man blandt andet at se, hvordan heden igen er ved at vokse frem på de afbrændte arealer. PR-foto

Randbøl: Heden skal opleves, når lyngen blomstrer - og det er i august. Søndag 11. august kan man komme med naturvejleder Finn Lillethorup på en tur ud over Randbøl Hede for at opleve den specielle natur, der kendetegner heden, med dens åbne vidder, sandjord, lyngplanter, tyttebær og meget mere.

I forsommeren 2018 var der en stor naturbrand på Randbøl Hede, hvor mere end 500 hejtar af den store hede brændte af. Der er nu gået godt et år siden branden, og på turen kan man blandt andet se, hvordan den brændte hede har det i dag.

Randbøl Hede er det største sammenhængende hedeområde i Vejle Kommune, og heldigvis er der store dele af området, der ikke blev berørt af branden. På turen kommer man til at kigge lidt efter nogle af hedens bærplanter, og med lidt held finder man både tyttebær, blåbær, sortebær og måske også lidt tranebær.

Turen tager udgangspunkt i den store p-plads ved Bøgvadvej, hvorfra der er afgang klokken 10. Det er gratis at deltage på turen, og der er ingen forhåndstilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce