Annonce
Egtved

Kom og se, hvad vi kan: Vandel vil vise sig selv frem

En række repræsentanter fra Firehøjeskolens skolebestyrelse, Vandel Borgerforening, Vandel Udviklingsråd, Randbøldal Borgerforening, Fællesforeningen for Nørup-området, Vandel Idrætshal og Vandel Landsbyordning mødtes i juni for at drøfte muligheder for at bakke op om skolen. En afløber af det fælles møde er idéen om en "åben landsby"-dag. Arkivfoto
En række foreninger gik sammen for at vise en samlet støtte til Firehøjeskolens afdeling i Vandel, der er i fare for at blive lukket. Nu vil foreningerne i fællesskab arrangere en dag, hvor hele byen skal vise sig frem.
Annonce

Vandel: Vandel har meget at byde på. Meget mere, end mange måske lige er klar over. Det mener i hvert fald en række foreninger i Vandel, som nu arbejder på at gennemføre en dag, hvor byen kan vise en bred palette af aktiviteter rundt omkring i byen.

- Idéen om at holde sådan en dag er en direkte afløber af, at vi var en række foreninger, der mødtes for at vise vores opbakning til skolen, fortæller Martin Fogh Skovlyst, formand for Vandel Udviklingsråd.

Firehøjeskolens afdeling i Vandel har de seneste år oplevet faldende elevtal, og prognoser forudser, at tendensen fortsætter. Derfor er børne- og familieudvalget i Vejle Kommune i øjeblikket ved at drøfte muligheder for skolens fremtid - her iblandt er også en lukning af byens skole.

Repræsentanter fra Firehøjeskolens skolebestyrelse, Vandel Borgerforening, Vandel Udviklingsråd, Randbøldal Borgerforening, Fællesforeningen for Nørup-området, Vandel Idrætshal og Vandel Landsbyordning mødtes for at diskutere muligheder for at bakke op om skolen. En måde at hjælpe skolen er at forsøge at trække flere børnefamilier til Vandel.

- Vi har mange muligheder her i byen. Vi har en god børnehave, brugsen, hallen og meget mere. Senest har vi fået en ny klatreklub, som har fået etableret en stor klatrevæg. Alt det vil vi gerne vise frem, så vi synliggør noget af alt det, vi har her i Vandel, siger formanden.

Annonce

Åben landsby

Resultatet bliver et "åbent landsby"-arrangement 18. april næste år. Her vil de forskellige foreninger gå sammen og lave alle mulige og umulige aktiviteter rundt om i byen. De forskellige institutioner vil holde åbent, og der vil være musik og aktiviteter.


Vi har mange muligheder her i byen, som vi gerne vil forsøge at synliggøre.

Martin Fogh Skovlyst, formand


- Vi havde oprindelig et ønske om at gennemføre dagen her i løbet af efteråret, hvor politikerne skal tage stilling til, hvad der skal ske med skolen. Men med den nuværende corona-situation mente vi, at det var bedst at vente til foråret. Det giver så samtidig også bedre tid til at planlægge dagen, fortæller Martin Fogh Skovlyst.

Der er allerede nu nedsat forskellige arbejdsgrupper, der arbejder med idéer, planlægning og markedsføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce