Annonce
Sport

Kom tæt på ét af 1. divisions varmeste navne: Hvorfor spiller Kristian Kirkegaard i bestemte støvlefarver? Har han hadet en holdkammerat? Og fylder Ukraine-krigen i omklædningsrummet?

Kristian Kirkegaard blev kasseret i Vejle Boldklub, men har i dag stor succes i FC Fredericia og er klubbens topscorer. - Det gjorde da lidt ondt, selvom jeg nok godt vidste, at jeg som ungdomsspiller ikke var helt god nok til at få chance som senior, siger Kristian Kirkegaard. Arkivfoto: Mads Dalegaard
FC Fredericias topscorer Kristian Kirkegaard hører til blandt de spillere, superliga-klubberne holder øje med, når det kigges efter mulig forstærkning. Han har selv et vågent øje til sin favoritspiller Jake Wilshire, der pludselig slog sig ned, hvor Kirkegaard bor.

Fredericia: Når superliga-klubberne kigger ned i 1. divisions efter nyt, kigger flere i retning af FC Fredericia og Kristian Kirkegaard.

24-årige Kristian Kirkegaard er i gang med sin bedste sæson, og med 13 sæsontræffere er han den fjerdemest scorende i 1. division.

Kristian Kirkegaard fik sin fodboldopvækst i Vejle Boldklub, men han fik aldrig chancen som senior og rykkede i 2016 til Kolding IF, inden han tre år senere skiftede til FC Fredericia, hvor han er holdets store offensive profil.

Annonce

Fredag aften skal han forsøge at øge måltotalen, når FC Fredericia hjemme får besøg af Nykøbing FC.

1) Hvor irriterende er det, I reelt er ude af oprykningskampen?

- Matematisk er vi ikke helt ude, men det ser uhyggeligt svært ud, og det er da irriterende, når vi nu har spillet for det en hel sæson. Flammen er ved at brænde ud for os - men det var sjovt så længe, det varede, og vi har da heldigvis et par gode kampe tilbage, når vi møder AC Horens og Lyngby, som spiller for oprykning.

2) Du blev som ungdomsspiller fundet for let i Vejle Boldklub. Hvor ondt gjorde det?

- Det gjorde da lidt ondt, selvom jeg nok godt vidste, at jeg som ungdomsspiller ikke var helt god nok til at få chance som senior. Da jeg i sommeren 2016 rykkede op, trænede jeg sammen med førsteholdet i Vejle, da de ikke var ret mange. Det var den sommer, klubben var ved at gå konkurs, inden der kom en ny ejer. Jeg var ikke på kontrakt i Vejle og havde aldrig været det, og da jeg kom hjem fra sommerferie, ringede jeg til træner trænerassistenten (Søren Clausen, red.) for at høre, hvor jeg stod. Jeg fik at vide, jeg ikke behøvede at komme mere, og så skulle jeg til at finde ud af, hvad der så skulle ske, og det endte med, jeg tog til Kolding IF, hvor min tidligere efterskolelærer, Thomas Dabelsteen, var trænerassistent.

3) Hvor spiller du efter sommerferien?

- Jeg har et år tilbage af min kontrakt med FC Fredericia, så som udgangspunkt spiller jeg der. Om der så sker noget andet, ligger ikke kun i mine egne hænder.

4) Har du haft holdkammerater, du ikke kunne fordrage?

- Nej, det har jeg aldrig haft. Der er altid nogle i en trup, man svinger bedre med end aldrig, men jeg har aldrig hadet en holdkammerat.

5) Hvilke fodboldstøvler spiller du i?

- Nike - jeg er Nike-dreng og har aldrig spillet i andet. Da jeg fik mine første fodboldstøvler, var det et par hvide Nike med sort logo. Jeg følte, jeg blev hurtigere af de støvler, og derfor har jeg aldrig spillet i andet end hvide og farvede Nike-støvler. Jeg kunne aldrig finde på at spille i sorte.

6) Har du en kone, kæreste, børn?

- Hverken kone eller børn - og i øjeblikket har jeg heller ingen kæreste. Sådan skal det nok bare være for tiden.

7) Spiser du ofte usundt?

- Jeg forsøger at spise sundt, men jeg er bestemt ikke fanatisk. Jeg kan godt tage en burger, men alt med måde. Og så er jeg ikke bleg for at sige, jeg er meget glad for chokolade. På et tidspunkt skulle jeg tage nogle kilo på efter aftale med vores fysiske træner. Det lykkedes, og i den periode spiste jeg meget Marabou.

8) Hvor gik din bedste ferie hen?

- Syd- og Mellemamerika. En vinter rejste jeg i Mexico, Belize og på Cuba og en anden i Brasilien. Jeg var hver gang af sted med en kammerat, og det er fede steder. Jeg elsker Syd- og Mellemamerika, kulturen, stemningen og vejret. Begge gange rejste vi i december, og på den årstid er vejret godt de steder, og det er altså fedt at se mennesker rende rundt og spille fodbold på strandene i Brasilien. Det hele er lidt mere loose de steder, og det kan jeg godt lide.

9) Er krigen i Ukraine noget, der fylder i en fodboldtrup?

- Ja, og specielt i begyndelsen var det noget, der blev snakket meget om. På den led er en fodboldklub nok ikke så meget anderledes end andre arbejdspladser, og som tiden går, flader snakken om krigen også lidt ud hos. Men det er godt nok uhyggeligt det, som foregår i Ukraine.

10) Hvem er din favorit-spiller og -klub?

Jake Wilshire er min favoritspiller, og det er ret vildt, han nu spiller i Danmark og bor i den by (Aarhus, red.), jeg bor i. Og jeg var på Vejle Stadion den dag, han debuterede for AGF, men jeg har desværre ikke mødt ham i Aarhus. Arsenal er min favoritklub. Da jeg begyndte at følge med i fodbold, spillede Arsenal noget flot fodbold og havde mange fede spillere; for eksempel Thierry Henry. Efter nogle dårlige år går det heldigvis meget bedre for Arsenal, og jeg tror på, det bliver rigtigt godt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Sport

Se billedet: De byggede et stort Eiffeltårn - i ren chokolade

Annonce