Annonce
Trekantområdet

Kom til debat om fremtidens trafik henover Lillebælt

De seneste 10 år er trafikken henover 50 års jubilaren Den Ny Lillebæltsbro steget. Hvordan former fremtiden sig for biltrafikken over bæltet? Det emne inviterer Fredericia Dagblad og Fyens Stiftstidende til debatmøde om 21. oktober. Mødet er for abonnenter, og både minister, de lokale borgmestre og Dansk Industri har meldt deltagelse. Arkivfoto: Vibeke Volder
Fredericia Dagblad og Fyens Stiftstidende holder i anledning af Den Ny Lillebæltbros jubilæum debatmøde om fremtidens trafik over Lillebælt. Eksklusivt for abonnenter.
Annonce

Lillebælt: På 10 år er den gennemsnitlige trafik per døgn over Den Ny Lillebæltsbro steget. I 2010 passerede 59.732 motorvejsbroen, der blev indviet for 50 år siden, per døgn, i 2019 var det antal ifølge Vejdirektoratet steget til 79.800. I samme tidsrum er presset på E20 ved Taulov, E20/E45 nord for Kolding og E45 Vejlefjordbroen steget med minimum 10.000 biler per døgn.

Et pres på motorvejsnettet som de fleste daglige trafikanter kan mærke, når vi kører blandt andet i Trekantområdet og på Fyn. I anledning af jubilæet for motorvejsbroen henover Lillebælt inviterer vi til debat onsdag den 21. oktober klokken 18:30-20:30.

Her har 20 abonnenter fra Fyens Stiftstidende og 20 abonnenter fra Fredericia Dagblad mulighed for at komme med input og stille spørgsmål om trafikpresset på motorvejene i området og ikke mindst til, hvordan vi i fremtiden håndterer presset. Skal vi have en tredje bro henover bæltet, en tunnel eller noget helt tredje?

Annonce

Minister i panel

Vi har et panel klar, der består af transportminister Benny Engelbrecht (S), borgmestrene fra Middelfart og Fredericia - Johannes Lundsfryd Jensen (S) og Jacob Bjerregaard (S), samt Michael Svane, branchedirektør i DI Transport indtil videre.

En løsning af trafikpresset over Lillebælt har senest været oppe at vende, da de syv borgmestre i Trekantområdet 23. september gjorde opmærksom på fire vitale projekter at få med, når partierne på Christiansborg skal forhandle en længe ventet infrastrukturinvesteringsplan i det kommende folketingsår:

Annonce

Borgmestre: Klarhed over broprojekter

- Der er flere idéer til nye broprojekter i spil for tiden. Men der er ikke samlet klarhed over, hvordan de forskellige broforslag vil afhjælpe trængslen på Lillebælt – dén forbindelse, der rent faktisk eksisterer i dag. Dét overblik bliver politikerne i Folketinget nødt til at skabe sig, før de eventuelt går videre med nye broforbindelser eller måske beslutter sig for en udvidelse af Lillebæltsforbindelsen. Derfor vil vi have en strategisk analyse med i forhandlingerne, sagde  formand for Trekantområdet og borgmester i Vejle, Jens Ejner Christensen (V) i en pressemeddelelse.

Som udgangspunkt holdes debatmødet hos bunkervirksomheden Monjasa, hvis domicil på Strevelinsvej 34 i Fredericia, ligger lige ud til motorvejen. Monjasa har venligt ladet os holde debatmødet i firmaets kantine under gældende corona-restriktioner, der selvfølgelig blandt andet betyder et begrænset antal deltagere.

Hvis coronasituationen udvikler sig, så debatmødet ikke kan holdes fysisk, tager vi det online. Tilmelding til arrangementet foregår via Fredericia Dagblad Fordele og Fyens Stiftstidende Fordele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce