Annonce
Give

Komiker og eks-landsholdsspilller fik familien Fary Lochan i havnen

Se, hvor de fem vinterbadere rigtigt glæder sig mødet med det iskolde vand ved havnen ved Vejle Kajakklub. Bemærk hvordan det lykkedes tidligere landsholdsspiller Ulrik Laursen formeligt at gå på vandet - bare for at trække pinen ud. Foto: Jim Hoff
"Hvis vi slår rekorden på 765 deltagere denne gang, så hopper vi allesammen i havnen". Så kæk var meldingen fra Fary Lochan, da de den 24. februar satte sidste punch ind for at nå rekordhøjder med den virtuelle whiskysmagning den 5. marts.

FARRE: Lørdag formiddag klokken 10.30 i tre graders varme/kulde med en bidende isvind fra vest til at nappe i haletøjet, stod fem næsten afklædte forholdsvis unge mennesker og stirrede vantro ned i det kulsorte havnebassin ved Vejle Kajakklub.

- Hvad f..... laver vi her, stod der simultant i fem talebobler over hovederne på de langt fra frygtløse og kulderystende vikinger, der havde sendt sig selv ud på en helt vanvittig mission: De skulle hoppe idet iskolde vand som belønning/straf for, at de havde solgt 936 tilmeldinger til fredag aftens virtuelle whiskysmagning hos Fary Lochan.

Og hvem var de fem modige 'isbrydere' så?

Det var aftenens gæst den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Ulrik Laursen. Fary Lochans ambassadør - den tidligere topscorer i Give Fremad og nuværende komiker, Daniel Hoff. Derudover var det det to Fary Lochan-vikinger Morten Jørgensen og Thomas Smidt-Kærby, der måtte en tur i vandt. Sidstnævnte havde taget sin kone Pernille med både i vandet og som moralsk opbakning.

Annonce

Folket tog udfordringen op - og så var det i vandet

Vi spoler filmen nogle uger tilbage, hvor Fary Lochan lidt i sjov lancerede på virksomhedens Facebookgruppe, at overstående femkløver ville springe i havnen i Vejle, hvis man kunne slå den tidligere rekord på 756 besøg til den virtuelle whiskysmagning.

Det må nåede man endda så rigeligt, idet i alt 936 meldte sig på det fine virtuelle tiltag, hvor det denne gang var Ulrik Laursen, der qua sit tidligere tilhørsforhold til Celtic og Hibernian og den deraf følgende flair og store fornøjelse ved skotsk whisky, var aftenens stjernegæst.

Vel oppe af det iskolde vand kunne 'isbryderne' varme sig med kaffe og en god whisky fra Fary Lochan. Fra venstre er det Daniel Hoff, Morten Jørgensen,Thomas Smidt-Kærby, Ulrik Laursen og Pernille Smidt-Kærby. Foto: Jim Hoff

Hvorfor man nåede op på det rekordstore antal finders der tre gode forklaringer på - og de stikker lidt i hver sin retning.

Daniel 'Hoffe' Hoff er sikker på, at det var hans muntre videoindslag små 14 dage før eventen, der hev de sidste godt og vel 250 deltagere hjem, mens Ulrik Laursen, hverken før eller efter han havde været nede i det iskolde havnevand, ikke er i tvivl om, at det var ham, der trak de mange folk til virtuelle gerningssted i Farre.

Familien Fary Lochan, til gengæld, mener det indiskutabelt må skyldes destilleriets mange kvalitetsprodukter og det fine ry, man har erhvervet sig i whiskykender-kredse, at folk igen væltede ind af de virtuelle døre.

Annonce

Flot opbakning på sidelinjen

Uanset hvem der har hånden nede i krukken med de rigtige svar, så var deltagerne i dagens iskolde gys ved Bølgen i Vejle alle rørende enige om, at det var pivhamrende holdt - før de sprang i, og de ord de brugte om denne iskolde afvaskning, da de kom nærmest spurtende hen over vandoverfladen op af vandet, har vi svært for at finde presse-etisk belæg for at anvende her, så vi nøjes bare med at konstatere, at cirka klokken 17.30 lørdag, fik den første af de vilde vinterbadere varmen i fødderne igen.

Der var flot opbakning til de muntre vinterbadere, idet både familie og gode folk fra Farre havde taget turen til Bølgen for at se om tosserne nu også virkelig hoppede i vandet. Foto: Jim Hoff

I dagens herlige anledning var en mindre delegation fra Farre samt en lille håndfuld familiemedlemmer taget med ud til kajakklubben i Vejle. Både som moralsk opbakning, men nok ligeså meget for at se, om de fem tosser nu virkelig sprang i vandet.

Annonce

Festlig whiskyafslutning on the rocks

Det gjorde de, men at bedømme efter det vulkanudbrud af eder og forbandelser der kom ud af munden på især de fire mandlige deltagere på vej op af vandet og hen i badekåberne, kunne det tyde på, at det var den ultimativt sidste gang, de kommer til at stifte bekendtskab med det kulsorte isvand i havnen i Vejle.

Seancen gav debut til Morten Jørgensen som vinterbader og viking, mens de fire andre deltagere både frivilligt og ufrivilligt (Hoffe), tidligere har stiftet bekendtskab med glæden ved at bombe sit legeme ned i 1-2 grader koldt vand.

En festlig afslutning, on the rocks fristes man til at sige, på endnu en succes for Fary Lochan, der virkelig via deres kreative tænkning ud-af-boksen i en svær tid med corona har fået tag i whiskyfolket med deres virtuelle whiskysmagninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce