Annonce
Jelling

Kommende konfirmander overtager kirken

Onsdag eftermiddag var der generalprøve i Ildved Kirke til søndagens gudstjeneste, hvor de nye konfirmander får en stor rolle. Her er det nadveruddelingen, der øves af Rasmus Kristensen og sognepræst Gitte Sandager Bjerre. Foto: Anders Kynde
På søndag danner Ildved Kirke rammer om en anderledes gudstjeneste, når syv kommende konfirmander bliver præster for en dag.
Annonce

Ildved: Bøn, salmer, læsninger, prædiken, hejse flag, tænde lys, dække alterbord, ringe med klokken, spille musik.

Når der er gudstjeneste i folkekirken, er listen af små og store opgaver overraskende lang.

Det er de kommende konfirmander i Hvejsel og Ildved sogne i øjeblikket ved at erfare. Sammen med sognepræst Gitte Sandager Bjerre har de forberedt sig på en gudstjeneste, hvor de kommer til at stå for langt de fleste elementer undervejs.

Alt lige fra indgangsbøn til prædiken, nadver og læsninger har de unge været med til at forberede op til søndagens gudstjeneste, som foregår i Ildved Kirke.

Så efter det sædvanlige bedeslag og præludium er det konfirmanden Celina Hundahl, der stiller sig op til mikrofonen og begynder at bede indgangsbønnen. Senere har Maja Frøkier og Rasmus Kristensen et par læsninger, inden Ditte Pedersen siger trosbekendelsen. Og sådan fortsætter de syv konfirmander gennem gudstjenesten med at klare de fleste opgaver, som præsten og kordegn plejer at tage sig af.

Min prædiken handler blandt andet om, at vi ikke er perfekte. Vi skal ikke gå op i at være størst og have magt. Det bliver man ikke glad af. Faktisk er det ofte de små ting, der gør ens dag bedre.

Jeppe Laursen, 13 år

Annonce

13-årig holder prædiken

Til at holde prædiken har 13-årige Jeppe Laursen meldt sig. Han har skrevet den sammen med sin mor.

- Min prædiken handler blandt andet om, at vi ikke er perfekte. Vi skal ikke gå op i at være størst og have magt. Det bliver man ikke glad af. Faktisk er det ofte de små ting, der gør ens dag bedre, fortæller Jeppe Laursen.

Han indrømmer, at han er anelse spændt op til gudstjenesten på søndag.

- Jeg er da lidt nervøs, da jeg ikke har så stor erfaring med at holde tale, udover når jeg har været til konfirmation hos mine søskende. Men det er meget rart, at jeg skal tale i en kirke, hvor jeg ved, at folk har respekt for det, der bliver sagt, og ikke begynder at grine, hvis man siger noget forkert, siger han.

Gudstjenesten begynder klokken 10.30.

Jeppe Laursen har skrevet en prædiken ud fra søndagens tekst fra Lukasevangeliet. Foto: Anders Kynde
Mikkel Christiansen får lov at sige de sidste ord under gudstjenesten, når han oplæser meddelelserne. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce