Annonce
Vejle

Kommende skoleleder: Vi skal have tilliden til folkeskolen tilbage

47-årige Henriette Aaby skifter viceskolelederposten på Hældagerskolen ud med skolelederposten på Christiansfeld Skole. Hun brænder for at genvinde tilliden til folkeskolen. Foto: Mette Mørk
47-årige Henriette Aaby skifter rollen som viceskoleleder på Hældagerskolen ud med lederposten på Christiansfeld Skole. Den kommende skoleleder har en stærk vision for folkeskolen, hvor tilliden skal genvindes via faglighed og trivsel.
Annonce

Vejle: Allerede halvvejs inde i Henriette Aabys læreruddannelse sagde en af underviserne til hende, at han syntes, hun burde blive leder i skoleverdenen.

Dette bliver for den 47-årige vejlenser nu en realitet.

Fra 1. februar kan den nu forhenværende viceskoleleder på Hældagerskolen kalde sig skoleleder på Christiansfeld Skole i Kolding Kommune. En ny rolle i et langt arbejdsliv, hun ikke kan vente med at indlede.

- Jeg glæder mig! Jeg vil gerne ind at præge tingene og sætte en tydelig retning - og stå på mål for det, vi står for på skolen, siger hun.

Vi skal have tilliden til folkeskolen tilbage ved at styrke fagligheden og trivslen, og på skolen skal vi styrke samarbejdskulturen. Folkeskolen har lidt et autoritetstab, og vi skal have vores lærerprofession og faglighed tilbage.

Henriette Aaby, kommende skoleleder på Christiansfeld Skole

Annonce

Styrke fagligheden og trivslen

Henriette Aaby har en lang karriere bag sig i det private erhvervsliv, hvorfor hun først blev uddannet lærer for en håndfuld år siden.

Kort efter hun havde gennemført læreruddannelsen, blev hun ansat som lærer på Juelsminde Skole.

Her blev hendes lederevner hurtigt spottet af skolelederen, der opfordrede hende til at søge en stilling som pædagogisk afdelingsleder – og kort efter var jobbet hendes.

Efter knap tre år på Juelsminde Skole blev hun viceskoleleder på Hældagerskolen i Vejle, hvor hun har arbejdet i de seneste cirka to et halvt år.

Dette har været springbræt til at søge lederrollen i Christiansfeld, hvor hun vil kæmpe for at genvinde tilliden til folkeskolen.

- Jeg har en rimelig stærk vision for folkeskolen. Vi skal have tilliden til folkeskolen tilbage ved at styrke fagligheden og trivslen, og på skolen skal vi styrke samarbejdskulturen. Folkeskolen har lidt et autoritetstab, og vi skal have vores lærerprofession og faglighed tilbage, siger Henriette Aaby, der sideløbende med viceskolelederposten har taget en masteruddannelse i pædagogisk ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce