Annonce
Trekantområdet

Kommentar: Kære lillebæltsbro - hjerteligt tillykke med de 50 år

Sofie Ejlskov Hugger er souschef og en del af den daglige ledelse på Fyens Stiftstidende og Melfar Posten i Middelfart. Foto: Søren Gylling
Annonce

Da Den Ny Lillebæltsbro blev indviet i oktober 1970, var den officielle ceremoni en temmelig kedelig affære. I hvert fald ifølge Fredericia Dagblads udsendte reporter, der primært havde det pæne at sige, at det hele var overstået på blot tyve minutter.

På dagbladet - og hos Fyens Stiftstidende i Middelfart - har vi besluttet, at den enorme betonkæmpe, der forbinder Middelfart og Fredericia og resten af Danmark, i år skal have en 50-års fødselsdag, der markeres med manér.

Derfor har vi sørget for, at dette omfattende magasin, som er en hyldest til broen og dens historie, er landet i din postkasse. Samtidig afholder vi hele to læsermøder i forbindelse med jubilæet, et med det stigende trafikpres på motorvejen som omdrejningspunkt, og et med besøg fra flere brobyggere, der kan fortælle om dengang i 1960'erne, hvor Den Ny Lillebæltsbro var gennem en otte år lang fødsel.

En af dem, der stadig har byggeriet stående skarpt i sin hukommelse, er Poul Andersen fra Middelfart. Han fik i sine tidlige tyvere jobbet som sjakbajs og skulle styre et hold af ufaglærte i slidte hjelme og gummistøvler i et miljø, hvor man efter sigende havde kalkuleret med, at nogen på et eller andet tidspunkt ville miste livet i en kran eller på en gangbro.

I dag er der stadig mennesker, der arbejder på Den Ny Lillebæltsbro hver dag. To af dem er makkerparret Morten og Tom. Eller M+T, som de kalder sig. De har sammen gennem 17 år passet og plejet broen med så meget kærlighed, at den snildt vil kunne leve 50 år mere.

Fire gange om året drager de to eksempelvis på "pæretur". De fylder taskerne med lysstofrør, og så skal det hele skiftes ud. Det kan du læse meget mere om her i magasinet, hvor vi inviterer med indenfor på en helt almindelig dag på kontoret for M+T.

Mens de to fortæller om nutiden, dykker andre artikler ned i fortiden. Lige fra en særlig formningstime i en femteklasse i 1970, hvor elever nedfældede deres ønsker om alt fra broens farve til et motel på toppen. Og til en septemberdag i 2017, hvor en journalist tabte vejret, da han fik lov til at træde ud på tværribben i toppen af pylonen tættest på Fyn.

Vi ønsker Den Ny Lillebæltsbro stort tillykke med de 50 år.

Og vi håber, at du, kære læser, vil nyde de historier, klummer og flotte fotos, vi har samlet til dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce