Annonce
Jelling

Kommunal kovending: Anbefaler trafikplan for Jelling - og dropper to vejprojekter til 1,4 millioner kroner

Vejle Kommune overvejer at droppe to projekter i henholdsvis Skovgade og på Vejlevej i Jelling. Til gengæld kan en ny og overordnet trafikplan være på vej. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Forvaltningen i Vejle Kommune lægger op til at tage to trafikprojekter i Skovgade og Vejlevej af bordet. I stedet skal der udarbejdes en ny trafikplan over Jelling by.

Jelling: Der bliver alligevel ikke anlagt en ny cykelsti på 270 meter i Skovgade mellem Skolestien og Skinbjerg. Heller ikke et projekt, der skal få farten ned på Vejlevej, skal sættes i gang.

Det er den nye anbefaling fra forvaltningen i Vejle Kommune, efter at Jelling Lokalråd og byens skoler har påpeget problemerne ved særligt cykelsti-projektet i Skovgade.

Det fremgår af dagsordenen for et møde i kommunens tekniske udvalg, som skal drøfte sagen i denne uge.


Vi er kommet bag i køen igen.

Britta Bitsch, Jelling Lokalråd


Kommunen havde ellers med politikernes godkendelse afsat sammenlagt 1.421.000 kroner til de to anlægsprojekter med det formål at forbedre trafiksikkerheden i Jelling by.

Nu henstilles der i stedet til, at Vejle Kommune udarbejder en ny trafikplan over byen, hvilket også har været ønsket fra lokalrådet og skolerne. Trafikplanen vurderes at koste cirka 100.000 kroner. Den skal kortlægge de eksisterende forhold og danne udgangspunktet for fremtidige projekter i byen.

De resterende midler skal i stedet benyttes til andre projekter i Vejle Kommune. Således har forvaltningen taget et kig på listerne for henholdsvis "mindre anlægsprojekter" og "skolevejsprojekter". Her lægges op til at omprioritere midlerne fra Skovgade til en ny stiforbindelse i Skibet, mens Tirsbæk Strandvej og Nørremarksvej i Vejle også kan se frem til nye tiltag på bekostning af Vejlevej-projektet i Jelling.

Annonce

Bag i køen

I Jelling er der glæde over, at forvaltningen i Vejle Kommune har lyttet til ønsket om at lave en trafikplan over byen, før man begynder at grave i jorden.

Dog sidder de også tilbage med en tom fornemmelse over, at de resterende midler fjernes fra lokale tiltag i Jelling.

- Jeg er uforstående over for, at pengene går til andre skolevejsprojekter i Vejle Kommune. Vi har selv peget flere steder i Jelling, hvor der er behov for bedre løsninger. For eksempel er der den flisebelagte cykelsti langs Bredager, vi længe har ønsket at få asfalteret, lyder det fra Lance Luscombe, skoleleder på Bredagerskolen.

Også Britta Britsch, der er bestyrelsesmedlem i Jelling Lokalråd, undrer sig.

- Det er dejligt, at kommunen har lyttet til vores ønske om at få udarbejdet en trafikplan. Men desværre ser det ud til, at de afsatte midler nu fjernes fra Jelling. Vi er kommet bag i køen igen, og der vil gå mindst et halvandet år, før vi kan begynde at realisere den nye plan, siger Britta Britsch.

- Samtidig er der på Vejlevej og i Skovgade flere borgere, som har ønsket forbedringer i mange år. De vil nu opleve, at skolerne og lokalrådet har forhindret planerne, og det var jo slet ikke vores mening, fortsætter hun.

Politikerne i teknisk udvalg tager stilling til sagen tirsdag 9. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce