Annonce
Trekantområdet

Krisestabschef til Venstre før stort opstillingsmøde: Gå foran som godt eksempel

Krisestabschef Thomas Boe  beder Venstre tænke sig rigtig godt om, før partiet lægger sig fast på, at det planlagte store opstillingsmøde i Sydbank Arena skal afvikles som et fysisk møde. Arkivfoto: Palle Peter Skov
Koldings kommunaldirektør og krisestabschef Thomas Boe appellerer til, at Venstre i lyset af coronapandemien og det stigende smittetryk nøje overvejer nødvendigheden af at afvikle stort opstillingsmøde som et fysisk møde.
Annonce

Kolding: Chefen for Kolding Kommunes coronakrisestab, kommunaldirektør Thomas Boe, sender nu en appel til Venstres partiorganisation forud for partiets planlagte opstillingsmøde på torsdag i Sydbank Arena, hvor flere hundrede Venstrefolk ventes at møde op for at vælge mellem Jakob Ville og Eva Kjer Hansen som deres næste borgmesterkandidat.

Appellen kommer i kølvandet af, at Fredericia Kommunes krisestab direkte har opfordret til, at Socialdemokratiets opstillingsmøde til regionsrådsvalget lørdag i Erritsø Hallen aflyses - hvilket det er blevet - og blandt andre Venstres landsmøde i Herning og andre store politiske fysiske møder er blevet droppet for at forebygge spredning af coronasmitte.

Thomas Boe understreger, at den kommunale krisestab ikke er en myndighed, som har kompetence til at forlange noget. Han understreger også, at Venstres opstillingsmøde, som reglerne er lige nu, kan afvikles indenfor sundhedsmyndighedernes retningslinjer, der åbner op for, at op til 500 mennesker må forsamles.

- Men vores anbefaling til Venstre er nøjagtig den samme som til alle andre foreninger i Kolding Kommune, som har arrangementer på vej: Vurder nu nøje nødvendigheden af jeres møder og overvej, om de kan udskydes, aflyses eller afvikles på en anden måde for eksempel digitalt, siger Thomas Boe.

Hvis nu Venstres formand direkte bad dig om et råd, hvad vil du så sige?

- Jeg vil sige, ligesom jeg vil sige til alle andre. Og så vil jeg nok tilføje, at jeg synes, de skal huske, at de er politikere, og at jeg synes, de skal gå foran som et godt eksempel og tænke over hvilken signalværdi, de sender, siger Thomas Boe.

Annonce

Sindssygt vigtigt

Partiformand Bent Ole Jonsen siger, at "jeg går stadig med svære overvejelser" om opstillingsmødet.


Det er et meget vigtigt valg for os, og så kan man jo netop tale om nødvendigheden af at afvikle opstillingsmødet.

Bent Ole Jonsen, formand for Venstre i Kolding Kommune.


- Lige nu kan vi holde mødet indenfor de gældende retningslinjer, men der er jo også det moralske i det. Jeg vil ikke udelukke, at vi kommer til at aflyse, og jeg har en plan B klar med en digital præsentation af de to kandidater og en skriftlig afstemning, som i givet fald også kommer til at foregå på torsdag.

Hvorfor aflyser du ikke bare mødet og gennemfører plan B?

- Fordi jeg synes, det er sindssygt vigtigt, at vores medlemmer får muligheden for at træffe det rigtige valg, og det får de bedst ved at få en direkte præsentation af de to kandidater. Det er et meget vigtigt valg for os, og så kan man jo netop tale om nødvendigheden af at afvikle opstillingsmødet, siger Bent Ole Jonsen.

Den endelige beslutning bliver truffet på mandag, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce