Annonce
Hedensted

Kommunal pengepulje deles kun af to modtagere: Nu har mountainbikere i Bjerre Skov fået for anden gang

Mountainbike bliver mere og mere populært, og banen i Bjerre Skov besøges af folk fra nær og fjern. Billedet her er dog fra Sønderskoven i Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk
Det er indtil videre kun to mountainbikespor i Horsens-området, der har glæde af kommunens årlige outdoor-pulje på 250.000 kroner. Nu har den ene af dem lige fået støtte for anden gang på et år.
Annonce

Bjerre: Mountainbikeryttere får bedre og bedre vilkår på ruterne i Bjerre Skov. Trailbuilderlauget, der udvikler og holder sporene ved lige, er gode til løbende at søge Horsens Kommune om økonomisk støtte, og nu har de med succes gjort det igen.

Horsens Kommune oprettede med budgetaftalen for 2020 en outdoor-pulje på 250.000 kroner årligt i tre år. Puljen skulle understøtte etablering af mountainbikeruter i kommunen.

På seneste møde i kultur- og civilsamfundsudvalget vedtog man Trailbuilderlaugets ansøgning på 50.000 kroner til materialer og maskinleje i forbindelse med forbedringer på det blå spor, der er grundruten i skoven og den mindst udfordrende.

Udvalgsformand Jakob Bille (LA) har sagt det før, og han gentog sig selv efter godkendelsen af ansøgningen. Horsens Kommune får meget for pengene, når den bare skal betale materialer, mens frivillige selv lægger en masse timer i at udføre arbejdet.

- Beslutningen gik glat igennem. Sporet i Bjerre og det rundt om Bygholm Sø er meget brugte, og der er tryk på. Vi er ikke nået et mæthedspunkt endnu, og med coronavirus har det fået et yderligere skub, fordi det er en individuel sport, der ikke har været ramt af restriktionerne, siger han.

Annonce

- Prøv at søge

Her er der dog en væsentlig ting at hæfte sig ved. Pengene fra mountainbikepuljen ser ud til primært at kunne gavne netop de to spor, Jakob Bille omtaler: den i Bjerre Skov, som i øvrigt ligger halvt inde i Hedensted Kommune, og den rundt om Bygholm Sø.

MTB Horsens har tidligere i år fået penge til at arbejde på sporet rundt om Bygholm Sø. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Trailbuilderlauget i Bjerre Skov fik i december 2019 tildelt 40.000 kroner fra puljen, og MTB Horsens fik 60.000 kroner i februar til sporet rundt om Bygholm Sø.

Skal de to bare deles om 250.000 kroner om året?


Vi kommer ikke til at gå ud og reklamere for, at andre skal søge pengene, men kommer der ansøgninger, som ikke er direkte til et spor, men blot relateret til mountainbike, vil vi kigge på det.

Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune


Jakob Bille fortæller, at formandsskabet i udvalget har drøftet, om puljen skal dække mere end etablering af mountainbikespor - for eksempel en vaskeplads eller et træningsområde - men det er ikke noget, man har vendt i udvalget.

- Vi kommer ikke til at gå ud og reklamere for, at andre skal søge pengene, men kommer der ansøgninger, som ikke er direkte til et spor, men blot relateret til mountainbike, vil vi kigge på det, siger han.

Annonce

Ikke kommunens opgave

Udvalgsformanden ser gerne, at andre frivillige grupper eller initiativtagere har mod til at give sig i kast med mountainbikespor - og gerne andre steder i kommunen end i nærheden af de nuværende.

- Jeg tror, puljen her er kendt i mountainbike-kredse, men måske har der med covid-19 ikke været tid, eller også har man ikke kunne se behovet for flere spor, men jeg håber, der kommer andre klubber på banen, selv om de to i Bjerre Skov og ved Bygholm Sø ligger geografisk godt og dækker et stort område, siger Jakob Bille.

Hvis nogen får lyst til at lave mountainbikespor, er kommunen i hvert fald klar med økonomisk støtte, for der er stadig penge tilbage i puljen for 2020, og så kommer der en halv million kroner mere fordelt over de næste to år.

Men det bliver også ved pengene.

- Det bliver ikke os som kommune, der går ud og laver et spor - det ser jeg som en foreningsopgave, understreger Jakob Bille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce