Annonce
Brande

Kommunale arbejdspladser flyttes

146 kommunale arbejdspladser bliver flyttet fra Brande til Ikast.

Brande:

Et enstemmigt byråd traf mandag 10. september en beslutning om at flytte 146 kommunale arbejdspladser fra administrationsbygningen (det tidligere rådhus) i Centerparken i Brande til Vestre Skole i Ikast for at gøre plads til byggeriet af en ny skole på stedet.

Mens både de Konservative og Dansk Folkeparti pointerede, at der var tale om en midlertidig flytning, var Socialdemokratiet klar til at tage skridtet fuldt ud og samle hele den kommunale administration i Ikast.

Partiets 2. viceborgmester, Frank Heidemann Sørensen, påpegede, at man sådan set allerede havde vedtaget at nedlægge det tidligere rådhus i Nr. Snede for tre år siden.

Samtidig så han gerne, at debatten ikke altid handlede om de arbejdspladser, man mister. Alene indenfor social- og sundhedsområdet er Brande indenfor de seneste år således blevet tilført cirka 40 arbejdspladser, anførte han.

Udover den håndfuld ansatte, som blev flyttet fra Ikast til Brande, da fremstillingen af den kommunale ældremad blev samlet på Brandlundparken, drejer det sig primært om de hjemmehjælpere fra den sydøstlige del af kommunen, der hver dag starter og slutter deres arbejdsdag i Brande.

Socialdemokraten understregede dog også, at Borgerservice selvfølgelig ikke skal fjernes i Brande.

De kommunalt ansatte medarbejdere vil blive orienteret officielt om den forestående flytning tirsdag.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce