Annonce
Ikast-Brande

Kommunalt millionoverskud i corona-år

Corona har vendt op og ned på de kommunale tal. Mod et forventet driftsunderskud på 4,4 millioner kroner blev facit i stedet et overskud på næsten 194 millioner kroner, en difference på godt 198 millioner kr. Arkivfoto: Mette Mørk
Ikast-Brande Kommune er kommet ud af 2020 med et trecifret millionoverskud på driften.

Ikast/Brande: Flere indtægter og færre udgifter er den – i hvert fald på papiret – simple opskrift på et regnskabsresultat, der afviger markant fra det budgetterede, vel og mærke i den positive retning.

Det oprindelige kommunale budget for 2020 udviste et overskud på driften på 81 millioner kroner, mens et efterfølgende korrigeret budget udviste et driftsunderskud på 4,4 millioner. Facit blev i stedet et overskud på næsten 194 millioner kroner, en difference på godt 198 millioner.

Overskuddet skyldes dels ekstra tilskud fra staten til covid-19-udgifter, dels lavere driftsudgifter på alle andre driftsområder end arbejdsmarkedsområdet og Kultur- og fritidsudvalget.

Annonce

Aktiviteter udskudt

Differencen på de 198 millioner kan deles op i to: Dels reelle besparelser på cirka 78 millioner kroner, dels driftsoverførsler (uforbrugte midler) på 120 millioner kroner. I alt ønskes 166,7 millioner kroner fra 2020-budgettet overført til 2021, en stigning på 46,5 millioner kroner i forhold til sidste år.

Også her spiller covid-19 en stor rolle, fordi en lang række aktiviteter enten er blevet udskudt til senere eller slet ikke gennemføres med store besparelser til følge.

Til gengæld er der i årets løb afholdt anlægsudgifter for 200,7 millioner kroner, næsten 90 millioner mere end der oprindeligt var budgetteret med.

Indregnes overskuddet fra jordforsyning (salg af kommunale bygge- og erhvervsgrunde) på 7,5 millioner kroner og resultatet af den kommunale forsyningsvirksomhed på godt 5 millioner kroner, ender det samlede kommunale regnskab med et lille plus på knap 6 millioner mod et oprindeligt budgetteret minus på godt 26 millioner kroner. I det korrigeret budget var der udsigt til et minus på 332,4 millioner!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sebastian Terteryan vandt guld i Litauen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce