Annonce
Vejle

Kommune gentager cykeltur til 620.000 kr. for ledige

vejle - 18 unge ledige med andre problemer end bare ledighed får i år mulighed for at flytte sig til et nyt sted i livet.

Arbejdsmarkedsudvalget har nemlig besluttet at gentage et beskæftigelsesprojekt, der kombinerer cykeltræning med virksomhedspraktik. Virksomhederne fungerer samtidig som sponsor for projektet.

Projektet skal ende med, at deltagerne bliver i stand til at gennemføre en cykeltur til toppen af Alpe d'Huez og give de unge selvtillid og mod på at komme i arbejde eller uddannelse.

Tre kom i arbejde

Sidste år var der 17 med i projektet, og 11 endte med at gennemføre. Af de 17 kom tre i arbejde. De øvrige er stadig på offentlig forsørgelse, men fire ventes at begynde studier til august.

Det lyder ikke som en overbevisende statistik, men kommunens evaluering af projektet er alligevel så positiv, at kommunen er villig til at bruge 620.000 kroner på en gentagelse.

Kommunen vurderer nemlig, at projektet har haft en positiv betydning for 90-95 procent af deltagerne,.

- Man skal vurdere projektet ud fra deltagernes baggrund, og de resultater vi ellers opnår med den gruppe af unge ledige. Her er vurderingen, at projektet har været godt, siger udvalgsformand Christoffer Melson (V).I Vejle Amts Folkeblad tirsdag kan du læse nærmere om projektet, der ifølge avisens beregninger tjener sig selv ind allerede første år, hvis 10 af de 18 unge kommer i arbejde eller under uddannelse.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce