Annonce
Trekantområdet

Kommune lytter til naboer: Alligevel ikke ind- og udkørsel til Rema på deres vej

- Vi er glade for, at vi stod sammen, siger Maiken Bak Jensen, på vegne af beboerne i 22 husstande på Grønlandsvej, Islandsvej og Smalagervej. De protesterede mod en ny ind- og udkørsel til Rema 1000. Den flyttes i stedet lidt længere ned ad Indre Ringvej end i dag. Omtrent hvor hun står - og for at øge trafiksikkerheden ved det travle kryds Egeskovvej-Indre Ringvej, der ses i baggrunden. Foto: Søren Gylling
Folk på Grønlandsvej fandt argumenterne frem: Dårlig idé at belaste villakvarter. I stedet flyttes adgang til travl butik længere ned ad ringvej.
Annonce

Fredericia: De ånder lettede op. Naboerne på Grønlandsvej.

Når Rema 1000 på hjørnet af Egeskovvej og Indre Ringvej snart river et opkøbt hus ned og udvider sin p-plads, flyttes ind- og udkørslen til den travle butik også.

Men ikke om på Grønlandsvej. Sådan var det ellers tænkt i en ansøgning til Fredericia Kommune om dispensation fra lokalplanen.

I stedet rykkes den nuværende adgang til Rema 1000 nogle meter længere ned ad Indre Ringvej for at få adgangen længere væk fra lyskrydset, som Rema ligger lige ud til. Det øger trafiksikkerheden, om end kommunen og Rema oprindeligt argumenterede, at forholdene ville blive endnu tryggere med en ind- og udkørsel på Grønlandsvej.

Imidlertid protesterede beboerne i 22 husstande på Grønlandsvej samt på Islandsvej og Smalagervej.

Annonce

Vi får alle problemerne...

Og de får altså nu medhold.

- Vi giver lov til, at Rema kan flytte ind- og udkørslen lidt længere ned ad Indre Ringvej mod Grønlandsvej i stedet for, at de etablerer en ind- og udkørsel på første del af Grønlandsvej som oprindelig planlagt, fortæller leder af vej- og park i Fredericia Kommune, Morten Svanborg.

- Det betyder, at ændringen kan ske inden for den nuværende lokalplan og ikke kræver dispensation, forklarer han.


Alt andet lige flytter den nye løsning trafik væk fra krydset, og vi har hørt naboerne og er blevet klogere.

Morten Svanborg, leder, vej- og park, Fred. Komm.


Generelt har naboerne ikke det fjerneste mod Rema, og de anerkender også, at krydset Egeskovvej-Indre Ringvej er belastet.

Men en ny adgangsvej på Grønlandsvej, skriver de i indsigelsen, "vil bryde med områdets karakter af boligområde og være til gene for især Grønlandsvej, Islandsvej og Smalagervej". Fredericia Kommune sendte for nylig planerne i nabohøring.

"Den forslåede adgangsvej vil medføre, at Grønlandsvej skal modtage alle Rema 1000’s kørende kunder, når de forlader parkeringspladsen", hævder naboerne og formoder, at dem vil der komme flere af, når Rema ønsker at udvide parkeringspladsen fra 50 til 77 båse.

Annonce

Adgang gøres også bredere

Indsigelsen fortsætter:

"Grønlandsvej vil med stor sandsynlighed udvikle sig til en gennemkørselsvej (op til Smalagervej, red.) for at undgå udfordringen med at komme ud på Indre Ringvej (når man har været inde og handle i Rema, red.)".

- Så vi er glade for, at vi stod sammen, siger Maiken Bak Jensen, Grønlandsvej 13, til Fredericia Dagblad på vegne af underskriverne på indsigelsen til kommunen.

- Alt andet lige flytter den nye løsning trafik væk fra krydset, og vi har hørt naboerne og er blevet klogere, lyder meldingen fra Morten Svanborg og vej- og park.

Men er det ikke kun den næstbedste løsning set med trafiksikkerhedsbriller?

- Det kan man ikke bare sådan sige. Der er ikke et facit i sådanne sager, og dertil kommer, at den nye ind- og udkørsel lidt længere henne ad Indre Ringvej gøres bredere end den nuværende, så to biler bedre kan bruge den på samme tid.

Sættevogns-problem løses også

Den anden del af ændringerne omkring Rema 1000 står ved magt.

Det nuværende lille p-område, man kan komme ind på fra Egeskovvej, lukkes for andre end vareleverancer.

Så undgår man lastbiler, der kører ind og bakker ud - nærmest i selve lyskrydset Egeskovvej-Indre Ringvej.

Fremover bliver det ind fra Egeskovvej og ud - og kun til højre - på Indre Ringvej via en ny udkørsel.

Nu skal Rema 1000 og i sidste ende politiet sige ja til ændringerne og høres og godkende efter en fastlagt procedure. Men det forudser Morten Svanborg ikke bliver et problem:

- Nej, de har tilkendegivet, at de er med på den. Vi har hele tiden haft en god dialog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce