Annonce
Billund

Kommune og frivillige går sammen om nyt ungenetværk: - Vi gør noget sammen og gør noget for andre

Noémi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund, vil sammen med kommunen og flere foreninger skabe et nyt ungenetværk. Netværket kan blive de unges vej ind i foreningerne og give dem et netværk. Arkivfoto: Annette B. Jarl
Et nyt ungenetværk er på vej i Billund Kommune. Det er opstået i et samarbejde mellem frivilligcenter og kommune.
Annonce

Grindsted: Mange foreninger sukker efter flere unge frivillige. Og en del unge i Billund Kommune mangler et bedre netværk.

Det vil Noémi Fodor Rasmussen, leder på Frivilligcenter Billund, nu gøre noget ved med sammen med medarbejdere i Billund Kommunes ungeafdeling. Ideen er at samle de unge frivillige i et nyt netværk.

- Jeg ser en styrke i, at de unge ikke sidder alene i hver deres forening og måske føler sig lidt alene. Der er også mange foreninger, der kæmper om de samme unge. Nu vil vi prøve at gå sammen i stedet for. Jeg håber at vi kan skabe et netværk, så unge gennem netværket kan være med i forskellige foreninger, siger hun.

Sammen med ungeafdelingen og foreninger som Red Barnet, Dansk Folkehjælp og Røde Kors holder hun nu en workshop om, hvordan et nyt ungenetværk kan bygges op og hvilke rammer, det skal have.

- Ideen er, at man både kan gøre noget sammen og gøre noget for andre. Og vi vil gerne have de unge selv med, så de kan være med til at udvikle ideen, siger Noémi Fodor Rasmussen

Ungenetværk på tværs

Workshoppen om et ungenetværk på tværs finder sted i Frivilligecenter Billund på Nymarksvej i Grindsted mandag den 9. december klokken 16-18.

Tilmelding senest den 6. december til Noémi på noémi@frivillig-billund.dk

Annonce

Fællesskab

Billund Kommune er med i workshoppen, fordi man i ungeafdelingen gerne vil være med til at give unge mulighed for at være en del af et fællesskab, der handler om, at man selv og andre skal have det godt.

- Vi vil gerne hjælpe alle vores unge til at klare sig godt, så de kan tage en uddannelse og klare sig godt i voksenlivet. Vi tror, det vil være en stor hjælp for dem at kunne være en del af et frivilligt miljø, for her er der mange ressourcer. De kan måske bruge det frivillige eller vokse ved selv at være frivillige og finde ud af, at de faktisk er rigtig gode til noget, siger Annette Noer Baandrup, teamleder i ungeafdelingen

Alle interesserede unge kan være med til at sætte deres præg på det nye netværk. Workshoppen finder sted i Frivilligcenter Billund mandag den 9. december. Tilmelding senest den 6. december til Noémi på noémi@frivillig-billund.dk

Alle over 15 år er velkomne, og man behøver ikke være medlem af en forening i forvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sagen om Sofie er ikke enkeltstående: Flere handicappede har lidt eller er døde i bad uden opsyn

Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Børkop

Krise har vist nye muligheder i Krystallen: Det har vi lært af coronakrisen

Annonce