Annonce
Hedensted

Kommune siger nej tak til mere svømning, cykling og løb

DM i triatlon på mellemdistancen kræver minimum 400 deltagere samt nogle solide lokale sponsorater, hvis det skal gå i nul. Deltagertallet var problemet ved sommerens mesterskab i Juelsminde. Foto: Martin Ravn

Triathlon Games vender ikke tilbage til Juelsminde i 2018, har lokale politikere besluttet.

Juelsminde: Et år som vært for Triathlon Games er nok for Hedensted Kommune i denne omgang.

Politikerne i udvalget for fritid og fællesskab har besluttet at give afkald på førsteretten til værtsskabet i 2018 og 2019. Det sker efter en evaluering af årets mesterskab.

- Vi fik ikke de tilmeldinger, som vi havde håbet på. Og måske formåede vi heller ikke helt at skabe det ejerskab om mesterskabet i Juelsminde, som vi troede på, vi kunne. Det blev meget noget, som kommunen og triatlonklubben i Tørring arbejdede med, siger Hans Vacker (V), næstformand for fritid og fællesskab.

Det er ikke med vand i øjnene, vi dropper Triathlon Games. Vi går ud af det med rank ryg og en vished om, at nu er det afprøvet.

Hans Vacker (V), næstformand, Fritid og Fællesskab, Hedensted Kommune. 

Nåede ikke målsætning

De tre junidage med svømning, cykling og løb havde ikke optimale vilkår.

Et par inden uger startskuddet i Juelsminde gik det løs med EM i triatlon i Herning, og den tætte placering i kalenderen fik flere eliteudøvere til at vælge DM fra.

Heller ikke blandt motionister var mesterskabet et stort trækplaster, og målsætningen på 500 aktive deltagere alt i alt nående man ikke i nærheden. Kun 309 stillede til start.

Annonce

Gav underskud

På bundlinjen gav mesterskabet et underskud på 265.367 kroner, og de lokale politikere tror ikke for alvor på, at det kan vendes i andet forsøg.

- Konkurrencen er benhård. Udbuddet af kommercielle og foreningsbaserede motionsløb er rigtig stort. Jeg tror ikke, vi kan sparke den helt i gang, så vi takker pænt nej og hopper ud af det nu, siger Hans Vacker.

Annonce

Tovholder forstår beslutning

Kommunens tovholder på mesterskabet, Christina Rytz Hermansen, forstår politikernes valg.

- Jeg synes, det er den rigtige beslutning. Lige nu har vi ikke en triatlonklub i Juelsminde, som kan hjælpe med arrangementet. Triatleterne i Tørring gjorde et kæmpe stykke arbejde, men vi mangler lidt den lokale forankring, og der er bare et stort pres på Juelsminde om sommeren i forvejen. Det er svært at finde en weekend at placere mesterskabet, uden at det karambolerer med noget andet, siger hun.

Annonce

Tovholder forstår beslutning

Trods det beskedne deltagertal ser Christina Rytz Hermansen tilbage på det enlige mesterskab med en vis tilfredshed.

Positive og engagerede deltagere, kompetente frivillige, mange nysgerrige tilskuere og gode tilbagemeldinger fra Juelsmindes forretningsdrivende er plusser i hendes bog.

- Alle tre dage gik rigtig godt. Dem, der var med, gav den gas, og stemningen var god. Vi havde bare for få deltagerere, opsummerer hun.

Triathlon Games 2017 sendte 39.072 kroner ud til lokale foreninger, der hjalp under afviklingen af mesterskabet på mellemdistancen, som altså bød på 1900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb. Mesterskabet foregik i den sidste weekend i juni med base ved havnen i Juelsminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce