Annonce
Egtved

Kommune vil nu undersøge, om plastgranulat kan suges op

Vejle Kommune vil nu sørge for, at der bliver sendt en suge- og fejemaskine ud langs Ribe Landevej for at se, om det er muligt at feje de mangle små stykker granulat op. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Vejle Kommune havde forsøgt at fjerne det tabte plastgranulat på Ribe Landevej, men vil nu sende suge- og fejemaskine ud for at se, om man kan suge det granulat, der er blæst hele vejen ud mod Ødsted, væk.

Jerlev: Plastgranulat skal ikke bare ligge og flyde. Holdningen er klar hos Vejle Kommune, der ellers havde forsøgt at fjerne det tabte granulat. Det fortæller kommunikationskonsulent i Teknik & Miljø Charlotte Nygaard.

- På baggrund af henvendelser mandag 29. april havde vi nogle folk i en suge- og fejemaskine ude på Ribe Landevej for at feje alt det tabte granulat op, de kunne. De kørte samtidig ad Pederholms Allé og Koldingvej, som var den rute, lastbilen kørte, for at samle op her. Vi troede derfor, vi havde fået stort set det hele, fortæller hun.

Dagen efter blev der efter Jacob Vorsums henvendelse oprettet en hændelse på "Giv et praj"-funktionen, og dagen efter kørte en medarbejder derfor langs Ribe Landevej for at få øje på det tabte plastic.

- Men i hændelsen var der blevet noteret, at det drejede sig om tabt plastic - der stod ikke noget om, at det drejede sig om granulat. Medarbejderen kiggede derfor efter større stykker plastic som affaldsposer eller den slags og fandt ikke noget, forklarer hun.

Charlotte Nygaard fortæller, at Materialegården nu vil sørge for at sende en suge- og fejemaskine ud langs Ribe Landevej for at se, om det er muligt at fjerne det granulat, der siden det blev tabt, har spredt sig helt til Ødsted.

Annonce

Godt med opmærksomhed

Fra kommunikationskonsulenten lyder der ros til Jacob Vorsum for at have handlet korrekt, da han så det tabte plastgranulat.

- Opdager man store ting, der er blevet tabt, som kan være til gene for trafikken eller naturen, så skal man man ringe til beredskabet. Herfra går der straks besked videre til vores miljøvagt, som netop tager sig af den slags opgaver, forklarer Charlotte Nygaard.

Drejer det sig om mindre ting, som ikke haster så meget at få fjernet, kan man bruge "Giv et praj"-funktionen på Vejle Kommunes hjemmeside.

- Det er godt, når borgerne er opmærksomme og gør os bekendt med, at der ligger noget et sted. Vi kan kun opfordre til, at man hellere henvender sig en gang for meget end en gang for lidt, så vi kan få fjernet det, der måtte ligge, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce