Annonce
Hedensted

Kommunen forlænger gratis økonomirådgivning til udsatte

Også de kommende to år tilbyder Hedensted Kommune i samarbejde med Dansk Folkehjælp trængte familier at få et gratis økonomitjek. Arkivfoto: Michael Bager

Forsøgsperiode været en succes for op mod 65 borgere, så nu har beskæftigelsesudvalget i Hedensted Kommune besluttet at fortsætte tilbuddet om økonomisk overblik til fortrinsvis trængte familier.

Annonce

Hedensted: Et to-årig forsøg med at hjælpe økonomisk trængte borgere med at få styr på budgettet har vist sig at være så god en idé, at det nu bliver forlænget for endnu en periode.

Det har udvalget for beskæftigelse i Hedensted Kommune vedtaget på sit seneste møde.

Dermed står der også de kommende to år otte frivillige økonomiske rådgivere klar til at skabe overblik over rudekuverter og gældsnedbringelse for nogle af de mest udsatte borgere i kommunen.

- Det er ikke alle, der lige går i banken eller til en revisor, hvis man har svært ved at overskue økonomien. Og det kan fylde så meget, at man måske kommer til at hænge på andre områder. Kan vi i stedet være med til at give lidt ekstra luft i hovedet, øger det overskuddet hos den enkelte til at finde et nyt job, så det giver bestemt god mening at fortsætte, siger beskæftigelsesformand Henrik Alleslev (S).

Hvis ikke man har en rodet økonomi hængende over hovedet, er der større overskud til at finde sit eget forsørgelsesgrundlag, mener Henrik Alleslev (S), formand for udvalget for beskæftigelse i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Forebyggelse for børn

Projektet foregår i parløb med Danske Folkehjælp og koster blot kommunen 29.700. kr. om året, da rådgivningen sker på frivillig basis.

Foruden økonomisk overblik har rådgivningen også social og juridisk karakter med især forebyggelse for øje, så blandt andet børn i økonomisk trængte familier ikke på sigt ender i samme situation.

Indtil videre har 65 borgere henvendt sig efter et finansielt overblik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce