Annonce
Hedensted

Kommunen fremrykker salg af motorvejsgrunde: Så meget skal de koste

Der har været flere forespørgsler på tredje etape af Kildeparken, som nu er sat til salg. Foto: Michael Svenningsen
Flere virksomheder står klar til at købe nye erhvervsgrunde i Hedensted. Derfor fremrykker kommunen salget af Kildeparkens tredje etape, der ellers først ventes klar i slutningen af året.

Hedensted: Hedensted Kommune har noget, som hverken findes i Vejle eller Horsens: Erhvervsgrunde med facade direkte ud til motorvejen, som samtidig ligger tæt på en afkørsel.

Det skal udnyttes nu, hvor der er højkonjunktur i erhvervslivet, og derfor har byrådet valgt at fremrykke salget af 27 hektar erhvervsjord i Kildeparken.

- Grundene bliver først klar til overtagelse i slutningen af året, men flere virksomheder har forespurgt på arealerne, og de ønsker at byde allerede nu. Derfor sætter vi gang i salget, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce

Priser til debat

Det er tredje etape af Kildeparken, der bliver sat til salg, og kommunen planlægger at byggemodne cirka 27 hektar, hvoraf de 11 bliver facadejord mod motorvejen.

Priserne er fastsat til minimum 225 kr. pr kvadratmeter for facadegrundene og 150 kr. pr kvadratmeter for de øvrige. Salget forventes at kunne indbringe omkring 50 mio. kr., hvilket svarer nogenlunde til udgifterne.

På byrådsmødet forleden blev salgspriserne imidlertid et debatpunkt. For selvom partierne var enige om at smede, mens jernet er varmt, så mente Hans Vacker (V), at beløbet er sat for lavt.

- Hvis vi får solgt al jorden, så tjener kommunen 80.000 kr. Dermed tager vi ikke højde for, at der måske bliver en trekant et sted, som ikke bliver solgt, sagde Hans Vacker.

Konkurrence med nabokommuner

Men så enkelt er regnestykket ikke, mente Henrik Alleslev (S).

- Man skal ikke kun kigge på, om der kommer plus eller minus på selve grundsalget, men på helheden af det. Når vi sælger erhvervsjord, får vi nogle virksomheder, arbejdspladser og forhåbentlig bosætning til kommunen, og så har vi et helt andet regnestykke, sagde Henrik Alleslev på byrådsmødet.

Samtidig er kommunens priser nødt til at være konkurrencedygtige, fastslog han, for selvom der ikke findes præcis samme type grunde i Vejle og Horsens kommuner, så har de også motorvejsgrunde til salg.

- Vi er nødt til at erkende, at vi er i konkurrence med nabokommunerne, og det afspejler sig i priserne. Jeg tror, der nok skal blive "run" på med den beliggenhed og de priser, vi har nu, sagde Henrik Alleslev.

Grundene får en minimumstørrelse på 6000 kvadratmeter, men derudover kan man købe det stykke, man har brug for. Grundene er lagt i udbud med frist 12. juli.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Fra ondt til værre: Gammelhavn vil være lukket i månedsvis, forudser Trefor-direktør

Annonce