Annonce
Fredericia

Kommunen har lyttet til utilfredse beboere i Erritsø: De får møde om stort boligprojekt

Beboerne tæt omkring det nye boligprojekt på Skovhave-grunden er blevet hørt, men beboere i et større område mellem Snoghøj Landevej og Kystvejen mener også, at de burde informeres. Byggeriet giver plads til 141 boliger frem for de 90, der var muligt i den gældende lokalplan. Illustration: Arkitektfirmaet Luplau/Poulsen
Underskriftindsamling for et informationsmøde om nyt byggeri på Skovhavegrunden i Erritsø har været i gang. Nu arbejder kommunen på sagen.

Erritsø: Til januar håber Fredericia Kommune at kunne invitere beboerne i området omkring det gamle plejecenter Skovhave til informationsmøde om det kommende byggeprojekt.

- Da nogle af de berørte borgere har forespurgt til et informationsmøde, arbejder vi på, at et sådan møde kan arrangeres med bygherre umiddelbart efter nytår, oplyser salgschef i Fredericia Kommune Jens Ole Andersen.

Der var ikke lagt op til et møde, da projektet følger den lokalplan, som er for området, men beboerne i området har ikke været tilfredse.

- Det er kun en mindre del af områdets beboere, der er blevet hørt, og vi kender kun projektet fra avisen. Vi har derfor ønsket, at kommunen holdt et informationsmøde, og vi har haft en underskriftindsamling i gang for at få det, siger Kirsten Ravn fra Mosegårdsvej.

Annonce

Vi ændrer ikke lokalplanen, men vi har givet en dispensation, som betyder, at der bliver flere boliger, end der var lagt op til. Derfor er det fair nok, at beboerne gerne vil have mulighed for at spørge ind til projektet.

Næstformand i by- og planudvalget Kenny Bruun Olsen(V)

Flere utilfredse høringssvar

Men de underskrifter behøver hun ikke længere at bekymre sig om. Kommunen inviterer til møde, og det er Kenny Bruun Olsen (V), næstformand i by- og planudvalget godt tilfreds med.

- Vi ændrer ikke lokalplanen, men vi har givet en dispensation, som betyder, at der bliver flere boliger, end der var lagt op til. Derfor er det fair nok, at beboerne gerne vil have mulighed for at spørge ind til projektet, siger Kenny Bruun Olsen.

Der er ikke sat dato på mødet, men der har allerede vist sig en del spørgsmål, som politikere, embedsmænd og projektfolk vil blive spurgt ind til. Dispensationen fra politikerne har været i høring, og det har udløst en række høringssvar, som Fredericia Dagblad har fået adgang til.

Svarene giver ikke den største opbakning til projektet. Flere frygter, at de ikke længere kan være ugenerede ved deres boliger. Der peges på muligheden for at lade en del af området stå ubebygget, og der sættes fokus på de trafikale udfordringer med så mange flere beboere.

- Vi har allerede i udvalget drøftet, at vi skal have kigget på trafikafviklingen. Der er allerede i dag pres stort på trafikken om morgenen og eftermiddagen med trafik til IBC, siger Kenny Bruun Olsen.

Fristen udsat

I forbindelse med sagen har kommunen sendt høringsbreve ud til 144 personer og seks virksomheder. Da høringsfristen udløb den 5. december, var der indkommet fire høringssvar fra i alt 15 beboere.

Kirsten Ravn har sendt høringssvar sammen med Grundejerforeningen Mosegård. Grundejerforeningen var ikke blevet spurgt, men Kirsten Ravn kendte til høringen via hendes mor, som bor i ældreboligerne tæt på det tidligere plejehjem.

- I det brev, hun fik, stod der, at vi skulle svare inden 27. november, og det var meget kort tid, siger Kirsten Ravn.

Jens Ole Andersen forstår hendes undren.

- Der er ikke krav om mere end 14 dages høringsperiode, men fristen blev udsat, da vi fik besked om, at enkelte breve var modtaget sent, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce