Annonce
Ikast-Brande

Firma skal pleje veje og grønne områder: Ikast-Brande Kommune har nu underskrevet kontrakten med HedeDanmark

Direktør Torben Friis Lange fra HedeDanmark (t.v.) og borgmester Ib Lauritsen med den underskrevne kontrakt. Foto: Ikast-Brande Kommune
HedeDanmark vil gerne have flere kommunekontrakter i Jylland.

Ikast/Brande: Ikast-Brande Kommunes nye samarbejdspartner til drift af vejene og de grønne områder bliver som tidligere omtalt selskabet HedeDanmark, og fredag blev startskuddet til samarbejdet mellem HedeDanmark og Ikast-Brande Kommune indgået, da kontrakten blev underskrevet.

Fra 1. april har HedeDanmark opgaven med at pleje kommunens veje, stier, grønne områder og boldbaner sammen med 45 af kommunens medarbejdere, som fremover vil være ansat i HedeDanmark.

Aftalen faldt på plads lige før jul efter en udbudsrunde, hvor HedeDanmarks tilbud var det bedste, og nu er selskabet klar til at tage sig af Ikast-Brandes veje og grønne områder - herunder sportsanlæg og vintersikring.

Annonce

Gerne flere kontrakter

Ambitionen for HedeDanmark er, at man fremover vil gå benhårdt efter flere kommunekontrakter – gerne i de omkringliggende kommuner.

- At have entreprisen på en hel kommunes grønne områder og veje giver fordele for både os og kommunen. Når vi har det store overblik over al vej og park-drift, kan vi skabe synergier, der både sparer tid og penge for vores kommunale kunder. Samtidig kan vi gennem planlægning optimere driften, så der også spares kørsel og dermed reducere CO2-udledningen til gavn for klimaet, siger HedeDanmarks administrerende direktør Torben Friis Lange i en pressemeddelelse.

Det er også en fordel for HedeDanmark at drive de store entrepriser, hvor man bedre kan strømline driften af mange områder.

- Vi er glade for, at vi nu bliver repræsenteret så stærkt i det midt- og vestjyske område med den store kommunekontrakt i Ikast-Brande. Det er vores klare målsætning, at vi skal have flere totalaftaler i kommunerne omkring Ikast-Brande, siger Torben Friis Lange videre.

Han tilføjer, at ambitionen om flere jyske kunder ikke er begrænset til kommunerne.

- Vi vil også meget gerne byde flere virksomheder velkomne som kunder. Her er der bestemt også fordele ved at samle poster som grøn pleje, vintersikring, skadedyrsbekæmpelse og ejendomsservice hos én entreprenør, siger direktøren for HedeDanmark.

Kontakten med Ikast-Brande Kommune løber i fire år med mulighed for forlængelse i yderligere to.

- Vi ønsker HedeDanmark velkommen i kommunen, og jeg ser frem til, at vi sammen kan udvikle et godt samarbejde, som er til gavn for borgerne, udtaler borgmester Ib Lauritsen (V) i en pressemeddelelse fra kommunen.

HedeDanmark er en del af Hedeselskabet og er landets største leverandør af pleje- og serviceydelser til skove, landområder, have- og parkanlæg samt såkaldt åbne rum i byerne.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Ikast-Brande

Kommunalt krav om coronapas indført i to omgange

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce