Annonce
Sport

Kommunen køber specialbyggede cykler: Tour de France skal fremme paracykling

Selv om man cykler med armene, kan man godt køre op ad et tour de france-bjerg. Det har Henrik Kragh bevist. Han er med i et nyoprettet ambassadørkorps, der skal lette vejen ind i cykelklubber for folk med et handicap. Foto: Schleroseforeningen
Værktøjet er specialbyggede cykler og et korps af ambassadører, når Vejle investerer 120.000 kroner i at gøre cykling tilgængeligt også for folk med et handicap. Dermed vil parasportens hovedstad udvikle en cyklekultur, der rækker ud over Tour de France-dagen i 2022.

Vejle: Vejle Kommune er klar til at gøre en indsats for paracykling. Det skal ske via foreningerne. Målet er at hjælpe mennesker med et handicap til at komme ind i de vejlensiske cykelklubber - både nu og efter den gule folkefest i 2022.

For at nå målet om en lokal arv inddrages de lokale klubber. Vejle Kommune inviterer alle cykelklubber til et møde den 24. februar, hvor de kan høre om indsatsen. Om samarbejdet med klubberne fortæller formand for Parasportsrådet, Tage Schmidt:

- Det er vores opgave at støtte idrætsforeningerne, så de kan udvikle sig og inkludere flere mennesker med et handicap. Derfor glæder det mig, at vi snart kan stille viden og udstyr til rådighed i form af ambassadørkorps og specialbyggede cykler, så det er så nemt som muligt for dem at inkludere parasportsudøvere i klubben.

Annonce

Cykler og ambassadører

Bag korpset står Parasportsrådet i Vejle Kommune, som har sat 60.000 kroner af til paracykling. De skal sammen med yderligere 60.000 kroner fra Tour de France-midler hjælpe flere parasportsudøvere ind i områdets cykelklubber, nu og efter Tour de France 2022.

Også fra politisk side er der opbakning til, at paracykling styrkes. Det skyldes både målene om at være parasportens hovedstad og om at udvikle en cykelkultur, der rækker udover selve dagen, hvor Tour de France 2022 ruller ind over startbyen for 3. etape.

Annonce

Folkefest med blivende værdi

- Tour de France skal være mere end en folkefest. Der skal være en arv, og her er det oplagt, at vi som parasportens hovedstad ser på, hvordan vi kan sikre, at mennesker, som har et handicap, kan få adgang til cyklingen og dens fællesskaber - at cykling er for alle, siger formand for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen (K).

Han bakkes op af formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget Peder Hummelmose (V), der også mener, at Tour de France kan sætte spor i sundheden:

- Bevægelse er sundt. Men det kan være svært for mennesker med et handikap at komme ind i klubberne og dermed bevæge sig. Derfor vil vi gøre det lettere for dem at prøve kræfter med cykelsport og ikke mindst blive en del af et fællesskab. Vi har også et paracykelløb forud for Tour de France på tegnebrættet, som de kan bruge som et yderligere mål for træningen.

Annonce

Cyklede op ad bjerg med armene

Parasportsrådet har skabt et ambassadørkorps, som skal hjælpe andre med mod på at dyrke sport trods et handikap. Et af medlemmerne er Henrik Kragh fra Vejle, som siger:


I stedet for at fokusere på at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser.

Henrik Kragh, medlem af ambassadørkorps for parasport


- Med et handikap er det nemt at fokusere på alt dét, man ikke kan. Men i stedet for at fokusere på at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser. Den tro på sig selv vil jeg gerne give videre til andre, som har mod på parasport.

Selv om man cykler med armene, kan man godt køre op ad et tour de france-bjerg. Det har Henrik Kragh bevist. Han er med i et nyoprettet ambassadørkorps, der skal lette vejen ind i cykelklubber for folk med et handicap. Foto: Schleroseforeningen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce