Annonce
Sport

Kommunen køber specialbyggede cykler: Tour de France skal fremme paracykling

Selv om man cykler med armene, kan man godt køre op ad et tour de france-bjerg. Det har Henrik Kragh bevist. Han er med i et nyoprettet ambassadørkorps, der skal lette vejen ind i cykelklubber for folk med et handicap. Foto: Schleroseforeningen
Værktøjet er specialbyggede cykler og et korps af ambassadører, når Vejle investerer 120.000 kroner i at gøre cykling tilgængeligt også for folk med et handicap. Dermed vil parasportens hovedstad udvikle en cyklekultur, der rækker ud over Tour de France-dagen i 2022.

Vejle: Vejle Kommune er klar til at gøre en indsats for paracykling. Det skal ske via foreningerne. Målet er at hjælpe mennesker med et handicap til at komme ind i de vejlensiske cykelklubber - både nu og efter den gule folkefest i 2022.

For at nå målet om en lokal arv inddrages de lokale klubber. Vejle Kommune inviterer alle cykelklubber til et møde den 24. februar, hvor de kan høre om indsatsen. Om samarbejdet med klubberne fortæller formand for Parasportsrådet, Tage Schmidt:

- Det er vores opgave at støtte idrætsforeningerne, så de kan udvikle sig og inkludere flere mennesker med et handicap. Derfor glæder det mig, at vi snart kan stille viden og udstyr til rådighed i form af ambassadørkorps og specialbyggede cykler, så det er så nemt som muligt for dem at inkludere parasportsudøvere i klubben.

Annonce

Cykler og ambassadører

Bag korpset står Parasportsrådet i Vejle Kommune, som har sat 60.000 kroner af til paracykling. De skal sammen med yderligere 60.000 kroner fra Tour de France-midler hjælpe flere parasportsudøvere ind i områdets cykelklubber, nu og efter Tour de France 2022.

Også fra politisk side er der opbakning til, at paracykling styrkes. Det skyldes både målene om at være parasportens hovedstad og om at udvikle en cykelkultur, der rækker udover selve dagen, hvor Tour de France 2022 ruller ind over startbyen for 3. etape.

Annonce

Folkefest med blivende værdi

- Tour de France skal være mere end en folkefest. Der skal være en arv, og her er det oplagt, at vi som parasportens hovedstad ser på, hvordan vi kan sikre, at mennesker, som har et handicap, kan få adgang til cyklingen og dens fællesskaber - at cykling er for alle, siger formand for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen (K).

Han bakkes op af formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget Peder Hummelmose (V), der også mener, at Tour de France kan sætte spor i sundheden:

- Bevægelse er sundt. Men det kan være svært for mennesker med et handikap at komme ind i klubberne og dermed bevæge sig. Derfor vil vi gøre det lettere for dem at prøve kræfter med cykelsport og ikke mindst blive en del af et fællesskab. Vi har også et paracykelløb forud for Tour de France på tegnebrættet, som de kan bruge som et yderligere mål for træningen.

Annonce

Cyklede op ad bjerg med armene

Parasportsrådet har skabt et ambassadørkorps, som skal hjælpe andre med mod på at dyrke sport trods et handikap. Et af medlemmerne er Henrik Kragh fra Vejle, som siger:


I stedet for at fokusere på at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser.

Henrik Kragh, medlem af ambassadørkorps for parasport


- Med et handikap er det nemt at fokusere på alt dét, man ikke kan. Men i stedet for at fokusere på at jeg ikke kan cykle på en almindelig cykel, cyklede jeg op af bjergene ved hjælp af mine arme. Det var en sejr over min egen formåen, og den oplevelse gav mig en selvtillid og tro på min krop, som gør, at jeg i dag tænker, at kan jeg klare dét, så er der ingen grænser. Den tro på sig selv vil jeg gerne give videre til andre, som har mod på parasport.

Selv om man cykler med armene, kan man godt køre op ad et tour de france-bjerg. Det har Henrik Kragh bevist. Han er med i et nyoprettet ambassadørkorps, der skal lette vejen ind i cykelklubber for folk med et handicap. Foto: Schleroseforeningen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Sport For abonnenter

Bruuns Bundesliga: Topkamp i skyggen af uro og modgang

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce