Annonce
Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Engbo i Stenderup-Krogagerer solgt. Arkivfoto: Martin Ravn
Både hos Billund Kommune og blandt borgerne i Stenderup-Krogager er der glæde over, at det er lykkedes kommunen at få solgt det tidligere plejecenter Engbo. En privat aktør vil nu omdanne ejendommen til et bo- og dagtilbud.

Stenderup-Krogager: Det tidligere plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager kommer ikke til at stå tomt og udvikle sig til en spøgelsesbygning. Billund Kommune har nemlig solgt ejendommen til Fonden Mølgaard, der vil oprette og drive et nyt bo- og dagtilbud til voksne handicappede. Bo- og dagtilbuddet vil få plads til 10 beboere, der alle har det til fælles, at de har fysisk og/eller psykisk nedsat funktionsevne og har behov for støtte i hverdagen.

Det er Pia og Lars Mølgaard Madsen, som står bag Fonden Mølgaard, og de ser frem til, at de i løbet af efteråret kan tage imod de nye beboere i Stenderup-Krogager.

- Vi ønsker at skabe et unikt, trygt, kærligt og omsorgsfuldt hjem for voksne med specielle behov, der ønsker at bo i et hus, de kan kalde for ”mit hjem”, siger Pia og Lars Mølgaard Madsen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke erhvervsdrivende

Pia og Lars Mølgaard Madsen har to døtre, der begge er udviklingshæmmede, og de brænder derfor for at kunne skabe et bosted for handicappede. De har tidligere været tæt på at købe Hoven Plejecenter, men nu forsøger de altså i Stenderup-Krogager.

- Vi er ikke en erhvervsdrivende fond, hvilket betyder, at tilbuddet udelukkende er sat i verden for at støtte op omkring og udvikle mennesker med specielle behov, siger de nye ejere.

Kom i sparekikkerten

  • Et stort flertal i Billund Byråd besluttede før jul at lukke det kommunale plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager. Årsagen var økonomisk, da det viste sig, at det ville være meget dyrt at drive Engbo videre.
  • Lokalt i Stenderup-Krogager var borgerne oprørte over udsigten til at miste deres plejecenter, men politikerne traf alligevel den vanskelige beslutning.

Billund Kommune godkendte formelt købet på et lukket byrådsmøde tirsdag aften, og fra politisk side er der glæde over, at det nu tidligere plejecenter ikke kommer til at stå tomt og forfalde.

- Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Borgerne er positive

Netop udsigten til en tom bygning var noget, som borgerne i Stenderup-Krogager frygtede. Borgerne er undervejs i denne proces blevet taget med på råd, og de ser frem til, at ejendommen igen kan blive taget i brug.

- Vi er meget positive over for, at vi er blevet lyttet til og er blevet inddraget i beslutningen om, hvad der skal ske med bygningen. Der var et enigt fællesråd, som gerne så, at der blev fundet en løsning, så vi kunne bevare arbejdspladser i Stenderup-Krogager, så vi er store fortalere for, at Huset Mølgaard overtager bygningen, lyder det fra Leif Kruse, der er formand for Fællesrådet i Stenderup-Krogager.

Overtagelsen sker formelt den 1. juli. Handlen er endnu ikke tinglyst, hvorfor der endnu ikke foreligger nogen offentlig tilgængelig salgspris.


Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Godt nyt til vores egern, fugle og skovelskere: Vejle er suverænt det område i Danmark, hvor flest vil rejse ny skov - 70 millioner er på spil

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Jelling

Butikkerne med positiv melding: Borgere husker stadig at spritte

Vejle For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Han nægter alt: 23-årig taget på fersk gerning med bilen fuld af tyvekoster

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Alarm 112 For abonnenter

Politiet: De kalder Silkeborgvej for Dødens Landevej - men det har bilisterne åbenbart ikke forstået

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Alarm 112 For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Kultur

'Jeg kan være død om et halvt år': Kræftsyg Pretty Maids-forsanger håber stadig at give koncerter - efter 40 år med rock'n'roll

Annonce