Annonce
Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Engbo i Stenderup-Krogagerer solgt. Arkivfoto: Martin Ravn
Både hos Billund Kommune og blandt borgerne i Stenderup-Krogager er der glæde over, at det er lykkedes kommunen at få solgt det tidligere plejecenter Engbo. En privat aktør vil nu omdanne ejendommen til et bo- og dagtilbud.

Stenderup-Krogager: Det tidligere plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager kommer ikke til at stå tomt og udvikle sig til en spøgelsesbygning. Billund Kommune har nemlig solgt ejendommen til Fonden Mølgaard, der vil oprette og drive et nyt bo- og dagtilbud til voksne handicappede. Bo- og dagtilbuddet vil få plads til 10 beboere, der alle har det til fælles, at de har fysisk og/eller psykisk nedsat funktionsevne og har behov for støtte i hverdagen.

Det er Pia og Lars Mølgaard Madsen, som står bag Fonden Mølgaard, og de ser frem til, at de i løbet af efteråret kan tage imod de nye beboere i Stenderup-Krogager.

- Vi ønsker at skabe et unikt, trygt, kærligt og omsorgsfuldt hjem for voksne med specielle behov, der ønsker at bo i et hus, de kan kalde for ”mit hjem”, siger Pia og Lars Mølgaard Madsen ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke erhvervsdrivende

Pia og Lars Mølgaard Madsen har to døtre, der begge er udviklingshæmmede, og de brænder derfor for at kunne skabe et bosted for handicappede. De har tidligere været tæt på at købe Hoven Plejecenter, men nu forsøger de altså i Stenderup-Krogager.

- Vi er ikke en erhvervsdrivende fond, hvilket betyder, at tilbuddet udelukkende er sat i verden for at støtte op omkring og udvikle mennesker med specielle behov, siger de nye ejere.

Kom i sparekikkerten

  • Et stort flertal i Billund Byråd besluttede før jul at lukke det kommunale plejecenter Engbo i Stenderup-Krogager. Årsagen var økonomisk, da det viste sig, at det ville være meget dyrt at drive Engbo videre.
  • Lokalt i Stenderup-Krogager var borgerne oprørte over udsigten til at miste deres plejecenter, men politikerne traf alligevel den vanskelige beslutning.

Billund Kommune godkendte formelt købet på et lukket byrådsmøde tirsdag aften, og fra politisk side er der glæde over, at det nu tidligere plejecenter ikke kommer til at stå tomt og forfalde.

- Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce

Borgerne er positive

Netop udsigten til en tom bygning var noget, som borgerne i Stenderup-Krogager frygtede. Borgerne er undervejs i denne proces blevet taget med på råd, og de ser frem til, at ejendommen igen kan blive taget i brug.

- Vi er meget positive over for, at vi er blevet lyttet til og er blevet inddraget i beslutningen om, hvad der skal ske med bygningen. Der var et enigt fællesråd, som gerne så, at der blev fundet en løsning, så vi kunne bevare arbejdspladser i Stenderup-Krogager, så vi er store fortalere for, at Huset Mølgaard overtager bygningen, lyder det fra Leif Kruse, der er formand for Fællesrådet i Stenderup-Krogager.

Overtagelsen sker formelt den 1. juli. Handlen er endnu ikke tinglyst, hvorfor der endnu ikke foreligger nogen offentlig tilgængelig salgspris.


Jeg er glad for, at vi så hurtigt har fundet en køber, så bygningen ikke kommer til at stå tom. Salget til Huset Mølgaard betyder, at vi fortsat sikrer udvikling i Stenderup-Krogager.

Ib Kristensen (V), borgmester
Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112 For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce