Annonce
Erhverv

Kommunen mener, reglerne er fulgt: Borgere kan stadigvæk gøre indsigelser mod proteinfabrik

Den nye virksomhed skal bygges på grunden mellem Gesagervej, Vestre Ringvej og Karrosserivej. Byggeriet omfatter blandt andet et 30 meter højt tørretårn. Arkivfoto: Line Kyed
Det er helt efter bogen, at kun den nærmeste nabo fik et brev om et nyt 30 meter højt byggeri, siger kommunen. Der er nemlig flere klagemuligheder på vej.

Hedensted: At kun én borger fik tilsendt et brev om planen om et 30 meter højt byggeri på Gesagervej, er helt i overensstemmelse på høringsreglerne.

Det mener leder af byggesagsafdelingen i Hedensted Kommune, Morten Christensen. Beboerne i området er ellers utilfredse med, at de først for nylig er blevet opmærksomme på planerne om en ny proteinfabrik.

Men borgerne kan stadig nå at gøre indsigelser, oplyser Morten Christensen. Der er nemlig en hel del trin, der skal tages, når en virksomhed af den type, der er planer om, skal have lov til at bygge en ny fabrik.

Annonce

- Det kommuneplantillæg, som byrådet behandlede sidste år, handler udelukkende om højden på bygningen og forholder sig ikke til, hvilket type virksomhed der er tale om. Det havde ikke gjort nogen forskel, hvis vi kunne have oplyst, hvilken virksomhed det drejede sig om, forklarer Morten Christensen.

Kan rumme industri

Det skyldes, at området i forvejen er udpeget til at kunne rumme tungere og transportkrævende industri, som eksempelvis en proteinfabrik. Tillægget var nødvendigt, fordi virksomheden vil bygge et 30 meter højt tørretårn på grunden. Lokalplanen giver kun mulighed for at bygge i 15 meters højde.

- Med kommuneplantillægget kan vi dispensere fra lokalplanen, når vi skal give virksomheden en byggetilladelse. Byggetilladelsen går ind og ser på om de generelle bestemmelser i lokalplanen i forhold til, om afstand til naboer, indbliksgener osv. er overholdt, og i den forbindelse vil de direkte berørte blive hørt, forklarer Morten Christensen.

Byggetilladelsen kan de parter, der bliver direkte berørt, gøre indsigelse mod. I byggeloven er der en række regler for, hvem der er høringsberettigede i sådanne projekter. Hvem det bliver i den pågældende sag, har kommunen endnu ikke overblik over, fordi man først lige er begyndt at behandle sagen.

- Det er formodentlig ikke mange ejendomme, der bliver direkte berørt, men borgerne er allerede nu velkomne til at rette henvendelse til os om projektet, siger Morten Christensen.

Når byggetilladelsen foreligger, kan borgerne klage over den dispensation, som formodentlig bliver givet som følge af kommuneplantillægget. Her kan der dog kun klages over processen.

Annonce

Staten skal miljøgodkende

Kommunen er ikke den eneste myndighed, som skal involveres, før virksomheden kan gå i gang med at bygge.


... det eneste, vi kan sige, er, at vi har andre virksomheder i kommunen, der laver noget tilsvarende, nemlig Triple A i Hornsyld og Organic Plant Protein i Hedensted, hvor vi ikke har modtaget klager over eksempelvis lugt,

Morten Christensen, leder af byggesagsafdelingen


Produktionen falder nemlig i en kategori, der gør, at Miljøstyrelsen, det vil sige staten, skal miljøgodkende virksomheden.

Det arbejde er i gang i øjeblikket, og derfor kan borgere kontakte Miljøstyrelsen, hvis de har bekymringer om eksempelvis lugt, støv og tøj.

- Lovgivningen opstiller en række krav angående lugt, støj og støv, som Miljøstyrelsen skal godkende ud fra. Kommunen har ikke noget at gøre med den del. Vi har fået spørgsmål fra borgerne omkring det, og det eneste, vi kan sige, er, at vi har andre virksomheder i kommunen der laver noget tilsvarende, nemlig Triple A i Hornsyld og Organic Plant Protein i Hedensted, hvor vi ikke har modtaget klager over eksempelvis lugt, fortæller Morten Christensen.

Planen er, at byggeriet af den nye fabrik skal gå i gang i efteråret. Inden da skal de to tilladelser, miljøtilladelsen og byggetilladelsen, dog være på plads.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB et enkelt point mod de danske mestre

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Vejle Boldklub

VB-anfører om pakket stadion: Jeg får kuldegysninger af at tænke på det

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Sport

Johanne Svendsen vandt Vejles turnering

Annonce