Annonce
Erhverv

Kommunen mener, reglerne er fulgt: Borgere kan stadigvæk gøre indsigelser mod proteinfabrik

Den nye virksomhed skal bygges på grunden mellem Gesagervej, Vestre Ringvej og Karrosserivej. Byggeriet omfatter blandt andet et 30 meter højt tørretårn. Arkivfoto: Line Kyed
Det er helt efter bogen, at kun den nærmeste nabo fik et brev om et nyt 30 meter højt byggeri, siger kommunen. Der er nemlig flere klagemuligheder på vej.

Hedensted: At kun én borger fik tilsendt et brev om planen om et 30 meter højt byggeri på Gesagervej, er helt i overensstemmelse på høringsreglerne.

Det mener leder af byggesagsafdelingen i Hedensted Kommune, Morten Christensen. Beboerne i området er ellers utilfredse med, at de først for nylig er blevet opmærksomme på planerne om en ny proteinfabrik.

Men borgerne kan stadig nå at gøre indsigelser, oplyser Morten Christensen. Der er nemlig en hel del trin, der skal tages, når en virksomhed af den type, der er planer om, skal have lov til at bygge en ny fabrik.

Annonce

- Det kommuneplantillæg, som byrådet behandlede sidste år, handler udelukkende om højden på bygningen og forholder sig ikke til, hvilket type virksomhed der er tale om. Det havde ikke gjort nogen forskel, hvis vi kunne have oplyst, hvilken virksomhed det drejede sig om, forklarer Morten Christensen.

Kan rumme industri

Det skyldes, at området i forvejen er udpeget til at kunne rumme tungere og transportkrævende industri, som eksempelvis en proteinfabrik. Tillægget var nødvendigt, fordi virksomheden vil bygge et 30 meter højt tørretårn på grunden. Lokalplanen giver kun mulighed for at bygge i 15 meters højde.

- Med kommuneplantillægget kan vi dispensere fra lokalplanen, når vi skal give virksomheden en byggetilladelse. Byggetilladelsen går ind og ser på om de generelle bestemmelser i lokalplanen i forhold til, om afstand til naboer, indbliksgener osv. er overholdt, og i den forbindelse vil de direkte berørte blive hørt, forklarer Morten Christensen.

Byggetilladelsen kan de parter, der bliver direkte berørt, gøre indsigelse mod. I byggeloven er der en række regler for, hvem der er høringsberettigede i sådanne projekter. Hvem det bliver i den pågældende sag, har kommunen endnu ikke overblik over, fordi man først lige er begyndt at behandle sagen.

- Det er formodentlig ikke mange ejendomme, der bliver direkte berørt, men borgerne er allerede nu velkomne til at rette henvendelse til os om projektet, siger Morten Christensen.

Når byggetilladelsen foreligger, kan borgerne klage over den dispensation, som formodentlig bliver givet som følge af kommuneplantillægget. Her kan der dog kun klages over processen.

Annonce

Staten skal miljøgodkende

Kommunen er ikke den eneste myndighed, som skal involveres, før virksomheden kan gå i gang med at bygge.


... det eneste, vi kan sige, er, at vi har andre virksomheder i kommunen, der laver noget tilsvarende, nemlig Triple A i Hornsyld og Organic Plant Protein i Hedensted, hvor vi ikke har modtaget klager over eksempelvis lugt,

Morten Christensen, leder af byggesagsafdelingen


Produktionen falder nemlig i en kategori, der gør, at Miljøstyrelsen, det vil sige staten, skal miljøgodkende virksomheden.

Det arbejde er i gang i øjeblikket, og derfor kan borgere kontakte Miljøstyrelsen, hvis de har bekymringer om eksempelvis lugt, støv og tøj.

- Lovgivningen opstiller en række krav angående lugt, støj og støv, som Miljøstyrelsen skal godkende ud fra. Kommunen har ikke noget at gøre med den del. Vi har fået spørgsmål fra borgerne omkring det, og det eneste, vi kan sige, er, at vi har andre virksomheder i kommunen der laver noget tilsvarende, nemlig Triple A i Hornsyld og Organic Plant Protein i Hedensted, hvor vi ikke har modtaget klager over eksempelvis lugt, fortæller Morten Christensen.

Planen er, at byggeriet af den nye fabrik skal gå i gang i efteråret. Inden da skal de to tilladelser, miljøtilladelsen og byggetilladelsen, dog være på plads.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Erhverv

Revisionsfirmaet Kreston opretter ny afdeling i Brande

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce