Annonce
Egtved

Kommunen overvejer at lave ældrebofællesskab i Bredsten

I 2009 blev 14 nye plejeboliger ved Plejecenter Stensvang færdigbygget, men de blev ikke taget i brug for i 2014, hvor der blev indrettet et specialiseret afsnit til svært demente borgere. Siden demensafsnittet blev lukket, har boligerne igen stået tomme. Nu vil Vejle Kommune undersøge, om der er interesse for at omdanne dem til et ældrebofællesskab. Arkivfoto: Angelina Owino
Er der interesse for et ældrebofællesskab i Bredsten? Det vil Vejle Kommune undersøge og inviterer derfor til informationsmøde på Plejecenter Stensvang.
Annonce

Bredsten: Hvad gør man lige, når man gerne vil bo i egen bolig længst muligt, men samtidig har brug for støtte og eventuelle hjælpemidler for at kunne klare sig? Eller hvis børn og andre pårørende bor langt væk og ikke lige kan træde til, når man har brug for en hjælpende hånd?

For en del er svaret at flytte i bofællesskab. Ofte er tryghed et nøgleord. Det er rart vide, at der er nogen tæt på en, og samtidig giver et bofælleskab et godt naboskab og netværk.

Derfor skyder mange nye boformer for ældre op rundt i landet, og der er især lange ventelister til bofællesskaber for ældre. Vejle Kommune vil derfor undersøge, om der er interesse for at lave et visiteret bofællesskab for ældre i Bredsten.

- Ideen er at omdanne de ældreboliger, som ligger i tæt tilknytning til Plejecenter Stensvang, og som tidligere blev brugt til midlertidige pladser for borgere med svær demens. De kan omdannes til et moderne bofællesskab med ældreboliger og fællesområder med mulighed for en lang række aktiviteter, fortæller seniorchef i Vejle Kommune Helle Brinch i en pressemeddelelse.

Annonce

Informationsmøde og rundvisning

Vejle Kommune inviterer derfor alle, der er interesserede i at høre mere om muligheden for at lave et visiteret bofællesskab i Bredsten til informationsmøde tirsdag 26. november klokken 13.30-15.30. Stenvangs Venner og Bredsten-Balle Seniorer er medarrangører af mødet. Bofællesskabets målgruppe kaneksempelvis være de borgere, der søger en ældrebolig, fordi de oplever sig alene og utrygge i hverdagen:

- Når vi vurderer, om borgere kan få en ældrebolig, ser vi på de ældres helbred, hvordan de klarer sig i egen bolig, og om de har den nødvendige hjælp. Vi oplever, at en del også ønsker en ældrebolig, fordi de er ensomme eller har mistet en ægtefælle og oplever det utrygt at være alene. En bolig i et bofællesskab skal ses som en indsats til at øge muligheden for at klare sig selv længst muligt, siger Helle Brinch i pressemeddelelsen og fortæller, at analyser viser, at ældre, der bo i bofælleskaber, har en højere livskvalitet, fordi de udvikler positive naborelationer, oplever mindre ensomhed og har færre tegn på social eksklusion.

Men i første omgang handler det om at undersøge, om der overhovedet er interesse for et bofællesskab. Til informationsmødet vil seniorchefen fortælle om kommunens tanker og ideer, og det vil være muligt at få en rundvisning i to af lejlighederne. Tilmelding til mødet kan ske til Signe Pedersen på telefon 24 91 99 81 eller mail sigpe@vejle.dk. /vfo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Betina og Malene: Helt ok, at politiet holder ekstra øje med Albuen

Annonce