Annonce
Ikast-Brande

Kommunen sætter mere fart på tilflytterindsatsen

Corona-nedlukningen satte en stopper for flere af kommunens bosætningsaktiviteter, men nu kommer der gang i det igen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Indsatsen for at få flere indbyggere øges. Et udsat møde om bosætning afholdes til efteråret.
Annonce

Ikast/Brande: Sidste år ansatte Ikast-Brande Kommune Lene Møller Fløe som kommunens første bosætningsguide i en treårig projektstilling. Målet var at få endnu flere til at bosætte sig i kommunen.

Foreløbig er det mest konkrete, der er kommet ud af ansættelsen, en hjemmeside for tilflyttere – flyttilikastbrande.dk – som blev lanceret i efteråret 2019, og en engelsk version af hjemmesiden – welcometoikastbrande.dk – som kom til umiddelbart efter årsskiftet.

Siden satte corona-epidemien en kæp i hjulet for mange af de planlagte aktiviteter, herunder en messe, en såkaldt "expat fair" 14. marts i RemisenBrande, og også et stormøde om bosætning i Hjertet i Ikast 10. marts måtte udsættes.

Nu er der imidlertid blevet fastsat en ny dato for bosætningsmødet, som vil blive afholdt i Hjertet 16. september. Mødet er for lokalråd, foreninger, virksomheder og borgere i øvrigt med interesse i tilflytning, og det bliver landsbyekspert Tyge Mortensen, der skal guide deltagerne igennem emner som ”branding af byer og lokalområder”, ”den gode velkomst” og hvordan man fastholder borgere i et område.

I forbindelse med bosætningsmødet er det meningen, at der skal findes et antal digitale ambassadører, som skal hjælpe med at hjælpe med at lave lokalt indhold til en nyoprettet Instagram-konto med fokus på tilflytning.

Annonce

Bosætningsmesse i Århus

Det er imidlertid ikke den eneste front, der arbejdes på for at skaffe flere tilflyttere til Ikast-Brande Kommune.

Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, som tilflytterindsatsen henhører under, har besluttet sig for at deltage i en bosætningsmesse i Århus i slutningen af marts næste år. Messen skulle egentlig have været afholdt i oktober (og igen næste efterår), men er (også) blevet udsat. Prisen for at deltage i bosætningsmessen, som er et helt nyt tiltag, udgør 50.000 kroner.

Endvidere samarbejdes der fremdeles med Business Region Midt Vest og Business Region Aarhus om at tiltrække internationale talenter til regionens virksomheder. Projektet, som er finansieret af socialfondsmidler, løber foreløbig til og med udgangen af 2021.

Endelig er det planen, at der i løbet af efteråret skal produceres to præsentationsvideoer til brug på sociale platforme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce