Annonce
Billund

Kommunen sagde nej: Brians Renovation har lukket for haveaffald igen

62-årige Benny Czuba er pensioneret soldat, men har arbejdet hos Brians Renovation i et par år. Han arbejder normalt i sorteringscentralen, men havde også fået den nu lukkede mini-losseplads som sit område. Foto: Jan Kronvold
Torsdag morgen bad Billund Kommune Brians Renovation om at lukke for modtagelse af affald. Brian Petersen klagede til Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget. Han arbejder på at finde en løsning.

Grindsted: Den midlertidige genbrugsplads, som Brians Renovation åbnede mandag på Industrivej fik en kort levetid.

Det blev kun til knap fire dage, for torsdag morgen fik ejeren af Brians Renovation, Brian Petersen besked på at lukke for modtagelse af forskellige typer affald. Det skete klokken 12.

- Kommunen bad os om at lukke ned for muligheden for at borgerne kunne komme af med affald i vores containere. Begrundelsen var, at de mener, det opfordrer folk til at samle sig, selv om vi kun lukkede to biler ind på pladsen ad gangen. Men jeg vil ikke være uvenner med dem, så vi valgte at lukke, fortæller Brian Petersen.

Efter samtalen med forvaltningen ringede Brian Petersen til formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Per Nyhus (DF) og orienterede ham om sagen.

- Per Nyhus synes, at det var en god idé at tage imod borgernes affald, når de ikke kan komme på genbrugspladserne. Han mente, at vi skulle blive ved med at holde åbent. Men når vi ikke får lov, så gør vi det ikke, siger Brian Petersen.

Ingen tilladelse

Ifølge Per Nyhus skyldes lukningen også, at Brians Renovation ikke har den nødvendige tilladelse til at drive genbrugsplads.

- Men jeg har det sådan, at jeg glad for, at nogen tager et sådant initiativ. Vi lever i en tid, hvor man måske godt kunnet have kigget den anden vej. Folk vil af med deres affald, og når de ikke kan komme af med det på genbrugspladserne på grund af coronokrisen, smider de det alle mulige steder. Og så ender det med at blive kommunens problem. Men vi er ikke færdige med at tale om det her endnu, siger Per Nyhus.

Han venter på en melding fra Kommunernes Landsforening om, hvorvidt kommunerne igen må åbne genbrugspladserne.

- Indtil det sker ville det være fint, hvis borgerne kunne aflevere det hos Brians Renovation. Men vi er som sagt ikke færdige med at tale om det, og jeg håber, at vi får det løst til alles tilfredshed, siger Per Nyhus.

Brian Petersen fastslår, at han stillede containerne frem som et tilbud og en service for folk. Ikke for at lave en stor forretning ud af det, selvom det kostede lidt at komme af med på Industrivej.

Annonce

25 trailer om dagen

På den midlertidige genbrugsplads var der opstillet to containere til haveaffald og containere til brændbart, pap, træ, jern, aviser og blade.

Og folk i hobetal benyttede sig af Brian Petersens tilbud. Allerede den første dag kom der folk med affald og de efterfølgende dage var der omkring 25 biler med forskellige typer affald.

Det var ikke helt gratis at komme af med sit affald, da Brian Petersen selv skulle betale for at komme af med det. Haveaffaldet blev kørt til Holsted, mens brændbart affald blev kørt til forbrænding i Esbjerg.

For brændbart, pap og træaffald kostede det 100 kroner pr. læs med en et-akslet trailer og 200 kroner for en to-akslet trailer. Haveaffald kostede 50 kroner med en et-akslet og 100 kroner med en to-akslet trailer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

De skal konfirmeres på lørdag klokken 9 i Grindsted

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Egtved

Nicoline er nyslået europamester i westernridning: - Det var en kæmpe overraskelse

Annonce