Annonce
Billund

Kommunen sagde nej: Men staten vil gerne støtte Billunds nye teaterselskab

Giuseppe Bonifati og Linda Sugataghy - Det flyvende teater - er snart på banen med nye shows med støtte fra kulturministeriet. Foto: Jacob Schultz
Statstøtte sikrer, at Det nye teater i Billund, Det flyvende teater, kan komme til at vise sine forestillinger. Kommunen ville ikke støtte.

Billund: En del af byrådsmedlemmerne - socialdemokrater og konservative - sagde tidligere på året nej til at støtte Det flyvende teater. Det betød, at det økonomiudvalget måtte sige nej til teatrets ansøgning om støtte fra eventpuljen.

Modsat et flertal i Billund Kommunes økonomiudvalg har Slots- og Kulturstyrelsen og Kulturministeriet ingen betænkeligheder: 133.000 kroner er på vej til Det flyvende teater, som den kommende tid - blandt andet sammen med Billund Bibliotekerne - vil sørge for teateroplevelser til folk i Billund Kommune.

- Vi var kede af at få afslag af kommunen, men vi ville lave vores ting alligevel. Så er det dejligt, at Slots- og Kulturstyrelsen bakker op, siger Giuseppe Bonifati, kunstnerisk leder af teatret.

Annonce

Vi er rigtig glade for endelig at have fået luft under vingerne til at kunne starte noget, vi har ønsket så meget.

Giuseppe Bonifati

Lige nu har skuespillerne travlt med festuge og med en udsolgt forestilling i København om den store forfatter Dante. Efter festugen går det løs i Billund igen.

Teater i nye rammer

Teatergruppens nye kunstprojekt hedder Lav & Høj Højde og trækker kunsten ud af sine vante rammer med henblik på at skabe nye samarbejder og oplevelser i Billund.

Det Flyvende Teater

  • Det Flyvende Teater består først og fremmest af Giuseppe Bonifati og Linda Sugataghy.
  • De har i omkring 10 år været en del af miljøet omkring Odin Teatret i Holstebro, men de har nu slået rødder i Billund og har deres daglige gang i Billund Centret.
  • Det Flyvende Teater har været en del af Trekantområdets Festuge samtidig med, at teatret har forestillinger i København.
  • I løbet af september er de klar med nye show i og omkring Billund.
  •  Italienske Giuseppe og ungarske Linda danner også privat par og blev viet i Billund Lufthavn den 24 juni for at forstærke båndet mellem dem og byen.

- Støtten fra Slots- og Kulturstyrelsen er et vigtigt bidrag i forhold til at realisere vores projekt, og vi er rigtig glade for endelig at have fået luft under vingerne til at kunne starte noget, vi har ønsket så meget, siger Giuseppe Bonifati.

Han er disse dage ved at lægge sidste hånd på projektet, som blandt andet vil indeholde koncerter og shows i både lufthaven og i selve Billund by - sammen med lokale aktører og andre professionelle kunstnere. Det bliver gratis at overvære.


Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Billund For abonnenter

Familie kritiserer skarpt kommunen tilbud til dreng med ADHD:  - Vi har ikke været en succes, erkender skolechef

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce