Annonce
Vejle

Kommunen sagde nej til Bjarne: Nu er der alligevel sat skilt op ved cykelstien

Tirsdag sørgede Vejle Kommune for, at der nu er skiltet med cykelsti ved en af indkørslerne til stianlægget ved Bryggervangen. Samme dag behandlede teknisk udvalg sagen - men politikerne blev ikke informeret om det nye skilt. Privatfoto
For nylig sagde kommunen nej til at sætte skilte op. Men nu har Bjarne Nielsen alligevel fået det cykelsti-skilt, han efterlyste - politikerne blev ikke informeret.
Annonce

Bredballe: "Det vil blive en skilteskov."

Sådan lød afvisningen fra Vejle Kommune for nylig, da Vejle Amts Folkeblad skrev om Bjarne Nielsens frustrationer over biltrafikken på cykel- og gangstien bag hans hus på Bryggervangen.

Bjarne Nielsen har i mere end et år argumenteret med skiftevis Vejle Kommune og politiet for at få stoppet den ulovlige trafik.

Men politiet afviste at kunne uddele bøder, når der ikke var skiltet. Og kommunen var ikke til sinds at sætte skilte op. Det ville kræve alt for mange skilte i forbindelse med det store stisystem i villaparken, lød forklaringen.

Bjarne Nielsen har i mere end et år argumenteret med skiftevis Vejle Kommune og politiet for at få stoppet den ulovlige biltrafik på cykel- og gangstien - her er han fotograferet, før skiltet endelig kom op. Foto: Kaare Johansen

Men nu troner et cykel- og gangsti-skilt præcis dér, hvor Bjarne Nielsen efterlyste det.

- Nu kan politiet give bøder, hvis nogen kører i bil på stien, glæder Bjarne Nielsen sig - og lover i samme åndedrag, at han personligt vil holde øje med, om den ulovlige trafik fortsætter.

Pudsigt nok blev skiltet sat op tirsdag - samme dag, som politikerne i teknisk udvalg drøftede sagen. To medlemmer, socialdemokraten Johnny Beck og Venstres Per Olesen, havde bedt om at få emnet på dagsordenen efter avisens artikel om problemet.

Ifølge udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V) fik udvalget en snak om skiltningen.

- Vi har bedt forvaltningen om at gennemgå, om det er nødvendigt med skilte på de steder, hvor det kan være svært at se, at der er tale om en cykelsti, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

Annonce

Politikere fik intet at vide

Hvad hverken hun eller de øvrige politikere vidste under behandlingen af punktet, var, at kommunen allerede havde sat et skilt op.

Det kommer i nogen grad bag på formandens udvalgskollega, Johnny Beck:

- Det fik vi ikke noget at vide om, og det undrer mig da. Det er jo en god nyhed i forhold til den konkrete sag. Det kan jeg kun være tilfreds med. Men det er jo stadig aktuelt at se, om det fremgår tydeligt nok, at der er tale om cykelstier andre steder i området, siger Johnny Beck, der for år tilbage selv boede i Bredballe Villapark med det omfattende interne stisystem.


Blev der sat et skilt op tirsdag ? Det er nyt for os i udvalget.

Johnny Beck (S), medlem af teknisk udvalg


Det er ikke altid helt nemt at se, at man bevæger sig ind på en cykel- og gangsti - trods adskillelsen med den smalle stribe brosten. Her er ikke sat skilte op. Foto: Kaare Johansen

Afdelingsleder i Vejle Kommunens vej- og parkafdeling Lars Bolander kan fortælle, at skiltet blev bestilt for flere uger siden. Beslutningen blev truffet i forvaltningen selv for at få løst "det konkrete problem", som Lars Bolander siger:

- Så må vi efterfølgende finde ud af, om der er brug for mere skiltning, hvis der opstår problemer et andet sted. Her har vi valgt at sætte et skilt op, så politiet har mulighed for at håndhæve reglerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Vejle For abonnenter

Ny vej fra ådalen til Uhrhøj rammer familie med fem børn: Kjærs jord bliver skåret midt over

Annonce