Annonce
Billund

Kommunen siger nej til pesticider: Fodboldklubberne frygter dårligere fodboldbaner

Fodboldbanerne rundt omkring i Billund Kommune ser sædvanligvis flotte og grønne ud. Men sådan frygter klubberne, at det ikke bliver ved med at være. Kommunen vil nemlig ikke længere sprøjte banerne med pesticider, og dermed kommer der formentlig mere ukrudt i banerne. Arkivfoto: Alex Hermann.
Der kommer formentlig mere ukrudt i fodboldbanerne, når Billund Kommune ikke længere vil sprøjte dem med pesticider. Det giver frustration hos kommunens to største fodboldklubber, som heller ikke tror på, at regnskabet bliver mere grønt.

Billund Kommune: De kommunale fodboldbaner risikerer at blive langt dårligere, end de er i dag. Det er frygten hos kommunens to største fodboldklubber, efter Billund Kommune har truffet en beslutning om, at man ikke længere vil sprøjte de kommunale boldbaner med pesticider.

To nye vandværksboringer i Billund har en placering så tæt på en af fodboldbanerne ved Billund Idrætscenter, at kommunen ikke mener, det er hensigtsmæssigt at fortsætte med at sprøjte banerne med pesticider mod ukrudt. Men i stedet for at nøjes med at stoppe med at sprøjte på områderne tæt på boringerne, har kommunen taget en principbeslutning om, at det overalt i kommunen skal være slut med brug af pesticider på fodboldbanerne. I stedet vil kommunen gøde tre gange om året i stedet for to samt bruge mere energi på vertikalskæring og slidsning.

I Billund IF frygter fodboldformand Lars Thomsen, at det vil føre til dårligere fodboldbaner. Kommunen har nemlig tidligere forsøgt sig på denne måde, påpeger han.

Annonce

Jeg synes, man skal prøve det af på en enkelt bane for at finde ud af, om vi får dårligere baner, eller om vi kan holde samme niveau.

Mathias Jeppesen, formand, GGIF Fodbold

- Jeg kan kun forholde mig til, hvordan det så ud dengang i 2006-2007. Dengang gik der ikke engang et halvt år, før banerne var helt gule af mælkebøtter, siger Lars Thomsen.

Ikke mere grønt

Fodboldformanden køber ikke argumentet om, at det er mere grønt at droppe pesticiderne – som Lars Thomsen i øvrigt slet ikke mener er så farlige.

Mere ukrudt

Billund Kommune lægger ikke skjul på, at beslutningen om at stoppe med at sprøjte med pesticider på de kommunale boldbaner kan føre til, at fodboldbanerne bliver dårligere. Selvom kommunen vil bruge mere gødning og mere energi på vertikalskæring og slidsning af banerne, forventer kommunen, at der over tid vil komme mere ukrudt i fodboldbanerne.

Der bliver i dag brugt cirka 70 liter pesticider om året på kommunens fodboldbaner.

- Det kommer på, mens jorden er tør, så græsset optager det, og så gror det sig selv ihjel. Nu kommer de så med en løsning, hvor de vil gøde med 20-40 tons om året, fordi den type gødning, de bruger i dag, ikke kan bruges, når de skal gøde oftere. Desuden skal der mange flere traktortimer til, så hvis det skal ind i et grønt regnskab, kan jeg slet ikke se, at det hænger sammen. De skal slå græs, strigle og vertikalskære meget oftere, og vi får et dårligere resultat ud af det, siger han.

Annonce

Forslår at teste det

Også hos naboerne i GGIF Fodbold er formand Mathias Jeppesen ærgerlig over udsigten til fremtidige fodboldbaner med mere ukrudt. Han håber derfor, at der er mulighed for en mindelig løsning.

- I stedet for at slå fast, at vi slet ikke må sprøjte, håber vi, at kommunen vil starte med at teste det af på en enkelt bane, så vi kan se, hvad det får af konsekvenser, siger Mathias Jeppesen, der blev overrasket over, at politikerne tog en beslutning hen over hovedet på fodboldklubberne.

- De har slet ikke været ude og høre os, der bruger græsbanerne, om, hvad det vil have af konsekvenser. Så jeg synes, man skal prøve det af på en enkelt bane for at finde ud af, om vi får dårligere baner, eller om vi kan holde samme niveau, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce