Annonce
Billund

Kommunen siger nej til pesticider: Fodboldklubberne frygter dårligere fodboldbaner

Fodboldbanerne rundt omkring i Billund Kommune ser sædvanligvis flotte og grønne ud. Men sådan frygter klubberne, at det ikke bliver ved med at være. Kommunen vil nemlig ikke længere sprøjte banerne med pesticider, og dermed kommer der formentlig mere ukrudt i banerne. Arkivfoto: Alex Hermann.
Der kommer formentlig mere ukrudt i fodboldbanerne, når Billund Kommune ikke længere vil sprøjte dem med pesticider. Det giver frustration hos kommunens to største fodboldklubber, som heller ikke tror på, at regnskabet bliver mere grønt.

Billund Kommune: De kommunale fodboldbaner risikerer at blive langt dårligere, end de er i dag. Det er frygten hos kommunens to største fodboldklubber, efter Billund Kommune har truffet en beslutning om, at man ikke længere vil sprøjte de kommunale boldbaner med pesticider.

To nye vandværksboringer i Billund har en placering så tæt på en af fodboldbanerne ved Billund Idrætscenter, at kommunen ikke mener, det er hensigtsmæssigt at fortsætte med at sprøjte banerne med pesticider mod ukrudt. Men i stedet for at nøjes med at stoppe med at sprøjte på områderne tæt på boringerne, har kommunen taget en principbeslutning om, at det overalt i kommunen skal være slut med brug af pesticider på fodboldbanerne. I stedet vil kommunen gøde tre gange om året i stedet for to samt bruge mere energi på vertikalskæring og slidsning.

I Billund IF frygter fodboldformand Lars Thomsen, at det vil føre til dårligere fodboldbaner. Kommunen har nemlig tidligere forsøgt sig på denne måde, påpeger han.

Annonce

Jeg synes, man skal prøve det af på en enkelt bane for at finde ud af, om vi får dårligere baner, eller om vi kan holde samme niveau.

Mathias Jeppesen, formand, GGIF Fodbold

- Jeg kan kun forholde mig til, hvordan det så ud dengang i 2006-2007. Dengang gik der ikke engang et halvt år, før banerne var helt gule af mælkebøtter, siger Lars Thomsen.

Ikke mere grønt

Fodboldformanden køber ikke argumentet om, at det er mere grønt at droppe pesticiderne – som Lars Thomsen i øvrigt slet ikke mener er så farlige.

Mere ukrudt

Billund Kommune lægger ikke skjul på, at beslutningen om at stoppe med at sprøjte med pesticider på de kommunale boldbaner kan føre til, at fodboldbanerne bliver dårligere. Selvom kommunen vil bruge mere gødning og mere energi på vertikalskæring og slidsning af banerne, forventer kommunen, at der over tid vil komme mere ukrudt i fodboldbanerne.

Der bliver i dag brugt cirka 70 liter pesticider om året på kommunens fodboldbaner.

- Det kommer på, mens jorden er tør, så græsset optager det, og så gror det sig selv ihjel. Nu kommer de så med en løsning, hvor de vil gøde med 20-40 tons om året, fordi den type gødning, de bruger i dag, ikke kan bruges, når de skal gøde oftere. Desuden skal der mange flere traktortimer til, så hvis det skal ind i et grønt regnskab, kan jeg slet ikke se, at det hænger sammen. De skal slå græs, strigle og vertikalskære meget oftere, og vi får et dårligere resultat ud af det, siger han.

Annonce

Forslår at teste det

Også hos naboerne i GGIF Fodbold er formand Mathias Jeppesen ærgerlig over udsigten til fremtidige fodboldbaner med mere ukrudt. Han håber derfor, at der er mulighed for en mindelig løsning.

- I stedet for at slå fast, at vi slet ikke må sprøjte, håber vi, at kommunen vil starte med at teste det af på en enkelt bane, så vi kan se, hvad det får af konsekvenser, siger Mathias Jeppesen, der blev overrasket over, at politikerne tog en beslutning hen over hovedet på fodboldklubberne.

- De har slet ikke været ude og høre os, der bruger græsbanerne, om, hvad det vil have af konsekvenser. Så jeg synes, man skal prøve det af på en enkelt bane for at finde ud af, om vi får dårligere baner, eller om vi kan holde samme niveau, siger han.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Billund For abonnenter

Vanvidsbilistens dom, forældrenes politianmeldelse af specialskole og niårige Magnus' kræfttumor i hjernen: Disse fem artikler bør du læse

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Annonce