Annonce
Debat

Kommunen skal ikke bruge mine skattekroner på at tiltrække store cykelløb, som vises på tv-kanaler, jeg ikke kan se: Lær dog af Klitmøller

Claus Nygaard og hans familie og deres amerikanske venner rendte på Tyler Hamilton i bjergene uden for Boulder i Colorado i 2016 og fik en lille snak med ham. Han fortalte blandt andet, at hans cykel var den, som han gennemførte Tour de France på (med en samlet fjerdeplads). Det endda med et brækket kraveben. Privatfoto

Læserbrev: Vi er alle stolte og glade over Vejle. Istidslandskab med bakke og dal. Vi vil gerne på det internationale verdenskort og sole os i noget berømmelse.

Jeg er selv glad for cykelløb. Cykler selv 25 kilometer dagligt til og fra arbejde (Bredballe-Hedensted t/r). Jeg har i både Belgien og i Frankrig været tilskuer til Tour de France.

Jeg har også haft den oplevelse under en rejse i USA at rende på Tyler Hamilton. Han kunne med veneration fortælle, at han både kendte Vejle og omegn, og fortalte om Kiddesvej, modvind og frøsnappere fra ”local bakerys”. Det varmer at høre ens hjemegn positivt omtalt ”over there”.

Annonce

Men betyder det, at en kommune skal involvere sig? Jeg mener nej.

Jeg bryder mig ikke om konceptet, at en privat sportsorganisation, der lever af at arrangere cykelløb skal spille lande og byer ud imod hinanden for at finde dem, der er mest ivrige efter at byde sig til.

Mange af disse sportsorganisationer har igennem de senere år ikke udmærket sig ved at udvise ”good governance” og der er sågar faldet domme for strafbare forhold. Jeg ved godt at man ikke kan skære alle over en kam.

Men det får mig til at fundere over, hvilke parametre en kommune måler en potentiel samarbejdspartner ud fra. Det er jo ikke just gennemskuelighed, der præger disse forbund.

Mange mener, at det vil være en virkelig god forretning at få sådanne begivenheder til Vejle. OK, lad os acceptere dette udsagn. Så omdan det til en forretning, og lad det køre som sådan uden økonomisk involvering fra stat, region og kommune.

Jeg har en intuitiv fornemmelse af, at regnskaber senere vil afsløre, at det er en temmelig dårlig forretning. Der er mange følelser og stor entusiasme indblandet i alt dette og fakta kan have svært ved at ”tale”.

For at komme ud over alt dette, skal i stedet vælge noget nært. Der er mange landsmøder, alle mulige sportsgrene der skal holde mesterskaber, træningsarrangementer, kulturarrangementer og andet,  der er en del af mange menneskers hverdag. Vi er jo trods alt et land med en stærk foreningskultur.

Opret et offentligt kontor i Vejle, der kan betjene sådanne interessenter. Læg en strategi og indarbejd alt fra klimapolitik, de 17 verdensmål og tænk i det hele taget nu og fremtid ind i det. Kig på Nationalpark Thy og Klitmøller og andre steder i landet, der har gjort sig selv ”lækre” på det lokale og nære plan. Det ville vi kunne lære af.

PS. Hvis kommunen involverer sig med penge og kræfter, sikrer de sig mon så også, at de almindelige borgere overhovedet kan se det i TV, eller bliver det sendt på en eller anden obskur tv-kanal som de fleste ikke abonnerer på? (Forkortet, red.)

Kig på Nationalpark Thy og Klitmøller og andre steder i landet, der har gjort sig selv lækre på det lokale og nære plan. Det kunne vi lære af.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Debat For abonnenter

Sløvhed i behandling af sager om udenlandsk arbejdskraft er utilstedelig

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce