Annonce
Billund

Kommunen solgte 24 byggegrunde sidste år - men ikke en eneste i Grindsted

Det er i Billunds sydlige ende - som ofte er kendetegnet ved temmelig barnlige vejnavne - at det i de seneste år har været meget populært at købe byggegrunde. Arkivfoto: Keld Stampe
Det er som sædvanlig Billund, der ligger i toppen, når det kommer til antallet af solgte byggegrunde. I 75 procent af de tilfælde, hvor kommunen i løbet af 2019 solgte en byggegrund, var det en grund beliggende i Billund.
Annonce

Billund Kommune: I gennem 2019 var det lige knap hver anden uge, at Billund Kommune langede en byggegrund over disken. Med i alt 24 solgte grunde i kommunen i løbet af året, er salget gået ned i forhold til de foregående år, hvor salget har været på henholdsvis 32, 31 og 38 byggegrunde.

- Med alle de grunde vi har solgt i de seneste år, skal vi være tilfredse med, hvor mange vi har solgt nu. Set over hele perioden synes jeg, at det er ganske udmærket, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Her er der grunde til salg

Morsbøl Søvej, Grindsted, 19 grunde.

Morsbølvej, Grindsted, 1 grund.

Tusindbenet, Billund, 6 grunde.

Møllegrunden, Sdr. Omme, 12 grunde.

Købmandsvej, Skjoldbjerg, 4 grunde.

Gøglervej, Vorbasse, 3 grunde.

Tribinivej, Vorbasse, 1 grund.

Krogagergaardvej, Stenderup-Krogager, 7 grunde.

Søgårdparken, Hejnsvig, 3 grunde.

Kirkehusvej, Filskov, 2 grunde.

Annonce

Mest salg i Billund

Det er - som sædvanlig - i Billund, at antallet af solgte byggegrunde ligger i toppen. Hele 75 procent af årets solgte byggegrunde ligger i Billund i de nye udstykninger i den sydlige ende af byen. Det er på Tusindbenet, Bænkebideren og Skarnbassen, at der i løbet af året er blevet solgt byggegrunde.

I løbet af året er der solgt to grunde i både Sdr. Omme og Vorbasse, mens der er solgt en enkelt byggegrunde i henholdsvis Hejnsvig og Filskov. Til gengæld er der ikke blevet solgt en eneste grund i kommunens største by, Grindsted. Det kan der dog være en logisk årsag til, mener borgmesteren.

- I Grindsted er salget ikke tilfredsstillende, men der skal man huske på alle de lejligheder, der er blevet opført og solgt i byen. Det er rigtigt mange, siger Ib Kristensen.

Annonce

Mange grunde til salg i Grindsted

Billund Kommune har på nuværende tidspunkt 58 byggegrunde til salg. De 20 grunde ligger i den vestlige ende af Grindsted på Morsbøl Søvej og Morsbølvej, mens der i Billund blot er seks grunde til salg - alle beliggende på Tusindbenet.

I løbet af den første måned af 2020 er der også solgt grunde, og borgmesteren er især glad for, at salget også er sket i de mindre byer.

- Vi har blandt andet fået solgt en grund på Møllegrunden i Sdr. Omme. Det er rigtigt rart, at vi også kan få hul på den, siger Ib Kristensen.

Udstykningen på Møllegrunden i Sdr. Omme indeholder i alt 12 byggegrunde.

Flere steder i kommunen - bl.a. i Hejnsvig - er nye byggegrunde på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce