Annonce
Jelling

Kommunen støtter ønske om ekstra læge i Jelling

Jellings første lægehus lå Vejlevej 16. Dette hus blev bygget i Vestergade som afløser i 1966 og ombygget i 1991. De nye læger, der overtager praksis pr. 1. maj, går med planer om at udvide med en fjerde læge og bygge et nyt lægehus. Arkivfoto: Leif Baun

De nye læger i Jelling vil søge om en fjerde læge og planlægger at bygge et nyt lægehus.

Annonce

Jelling: Forvaltning og politikerne i sundheds- og forebyggelsesudvalget var enige: Der skal bakkes op om de nye Jellinglægers ønske om en ekstra kollega.

De tre læger, der åbner i lægehuset 2. maj, har bedt kommunen om støtte til en fjerde læge. Politikerne drøftede sagen mandag og gav deres opbakning. Som baggrund for ansøgningen skriver lægerne:

"Vi har i dag cirka 4200 patienter, hvilket giver en mulighed for at øge patientantallet med cirka 750, før vi når op på normtallet. Vejle kommune har planlagt udstykning af cirka 250 parceller og forventer en stor befolkningsvækst over de næste år, hvilket vil gøre, at vi meget hurtigt vil have nået vores normtal og derved forventer at lukke for tilgangen."

Det nærmeste lægehus i Bredsten har allerede lukket for tilgang.

Det er Region Syddanmarks ansvar at sørge for den nødvendige lægedækning til alle borgere i landsdelen. I Vejle Kommune drøftes den aktuelle lægedækningssituation i kommunen fast på halvårlige møder med de praktiserende læger i Kommunalt Lægeligt Udvalg.

Annonce

Flere borgere pr. læge

Der har været tre læger i Jelling siden 1980'erne. Folketallet i den tidligere Jelling Kommune er vokset med over 20 procent i dén periode. De kommende 15 år forventer kommunen en stigning i antallet af borgere på Jellingegnen på seks procent.

Et ekstra element i lægerne henvendelse til kommunen er, at de vil bygge et nyt lægehus og derfor har brug for at vide, om der skal bygges til tre eller fire læger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce