Annonce
Vejle

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Nu er det ikke bare i offentlig trafik og på restauranter, at man skal bære mundbind. Efter Sundhedsstyrelsens seneste stramning skal både hjemmehjælpere og ansatte på kommunale bosteder bære visir eller mundbind, og samme krav gælder besøgende. Arkivfoto: Mette Mørk
Sundhedsstyrelsen har skærpet sin anbefaling om mundbind og visir. Derfor strammer Vejle Kommune reglerne på bosteder og plejehjem - både for ansatte og pårørende.
Annonce

Vejle: Personale og pårørende skal bruge mundbind eller visir på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder.

Det skrev Vejle Kommune i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Kommunen har med omgående virkning strammet reglerne om værnemidler, fordi Sundhedsstyrelsen nu skærper sin anbefaling af, hvornår man skal bruge mundbind eller visir.

Rådet fra sundhedsmyndighederne lyder, at både borgere og sundhedspersonale bør tage mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand på sygehuse, plejehjem eller ved egen læge.

Dette råd efterleves fra tirsdag på alle plejecentre og bosteder i Vejle.


Vi kan kun bakke Sundhedsstyrelsens råd op og tage de forholdsregler, som er nødvendige for at undgå smitte blandt de sårbare borgere og vores personale.

Anne Mette Lund


I pressemeddelelsen skriver velfærdsdirektør Anne Mette Lund, at Vejle Kommune ønsker at passe bedst muligt på såvel sårbare borgere som de mennesker, der passer på dem:

- Derfor kan vi kun bakke Sundhedsstyrelsens råd op og tage de forholdsregler, som er nødvendige for at undgå smitte blandt de sårbare borgere og vores personale, udtaler Anne Mette Lund.

Beslutningen indebærer, at personalet i hjemmeplejen og på plejecentre og bosteder for voksne nu skal bære mundbind eller visir i hele deres arbejdstid.

Samtidig skal pårørende, der kommer på besøg og ikke kan holde to meters afstand, også skal have enten mundbind eller visir på. Pårørende bedes selv medbringe mundbind eller visir.

Vejle Kommune lukker fortsat ikke for besøg, men skærper forholdene for besøg, hvilket ifølge pressemeddelelsen indebærer,  at alle skal være ekstra opmærksomme på en god hygiejne og sørge for at overholde afstandskrav.

Kommunen opfordrer stadig til, at besøg i videst mulig omfang foregår udendørs.

Annonce

Også på sygehusene

Region Syddanmark meddeler samtidig, at pårørende, der skal på besøg på sygehuset og patienter, der har en tid hos lægen eller på sygehuset, nu skal bære mundbind, når det ikke er muligt at holde afstand.

Det samme gælder for besøgende på eksempelvis botilbud for udsatte borgere og andre regionale tilbud.

Mundbindet skal ikke bæres hele tiden, men skal på, når eksempelvis lægen eller fysioterapeuten kommer tæt på patienten i forbindelse med en undersøgelse eller behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce