Annonce
Vejle

Kommunen trygler borgerne om hjælp: Vælg en anden rute end ‘Egtvedpigens Fodspor’

Det er scener som disse, kommunen gerne vil undgå - parkeringskaos ved Egtvedpigens Fodspor. Privatfoto udleveret af Vejle Kommune
Den nye vandrerute er på kort tid blevet langt mere populær, end kommunen havde forventet.

Vejle Ådal: Vores fælles fortid er populær - og det er vandring i den skønne natur også. Så man forstår godt, at de to i kombination virker på os mennesker som et glas saftevand på hvepse i den sene sommer.

Det mærker man blandt andet i Vejle Kommune, som tidligere i år lancerede den nye vandrerute "Egtvedpigens Fodspor". 14 kilometers gåtur i den skønne Vejle Ådal.

Ruten er blevet så stor en succes, at kommunen nu for anden gang på kort tid trygler vejlenserne - om at blive væk. Hverken naturen, naboerne eller parkeringsområderne kan holde til presset.

- Please. Vi har en indtrængende bøn om, at folk finder alternative ruter på udeliv.vejle.dk - eller vender tilbage efter påske, lyder meldingen fra forvaltningen for Teknik & Miljø her op til påske - en tid, hvor mange familier samles og gerne søger ud i det fri.

Kommunen var ude med det samme budskab for en uges tid siden. Men det har tilsyneladende ikke hjulpet - ikke nok i al fald.

Annonce

Parkeringsvagterne rykker ud

Kommunen gentager derfor sin opfordring til, at man i stedet afprøver nogle af de mange andre vandreruter i kommunen. På udeliv.vejle.dk er der en oversigt over de mere end 650 kilometer vandreruter og stier inden for kommunegrænsen.

En af begrænsningerne ved "Egtvedpigens Fodspor" er, at der kun er tilknyttet otte parkeringspladser rundt langs ruten. Mange naturgæster vælger at parkere deres bil langs vejsiderne i stedet for at finde en anden p-plads, og det er til stor gene for de mennesker, der bor i området, fortæller kommunen.

Samtidig kan det skabe farlige trafiksituationer.

- Det er desværre så grelt nu, at vi er nødt til at sende vores p-vagter ud i naturen, så der kan komme lidt orden på parkeringspladserne, sagde afdelingsleder Klaus Enevoldsen, Natur & Udeliv, Vejle Kommune, i sidste uge.

Vejle Amts Folkeblad bad ham dengang om at anvise fem eller 10 andre gode gåture, når "Egtvedpigen" nu ikke kan klare mere:

Men det afviste han - ikke af modvilje, men af frygt for at skabe endnu en hvepserede af glade vandringsmænd og -kvinder. Så, kære læser, du opfordres til selv at finde et dejligt sted derude i april-solskinnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce