Annonce
Vejle

Kommunen trygler borgerne om hjælp: Vælg en anden rute end ‘Egtvedpigens Fodspor’

Det er scener som disse, kommunen gerne vil undgå - parkeringskaos ved Egtvedpigens Fodspor. Privatfoto udleveret af Vejle Kommune
Den nye vandrerute er på kort tid blevet langt mere populær, end kommunen havde forventet.

Vejle Ådal: Vores fælles fortid er populær - og det er vandring i den skønne natur også. Så man forstår godt, at de to i kombination virker på os mennesker som et glas saftevand på hvepse i den sene sommer.

Det mærker man blandt andet i Vejle Kommune, som tidligere i år lancerede den nye vandrerute "Egtvedpigens Fodspor". 14 kilometers gåtur i den skønne Vejle Ådal.

Ruten er blevet så stor en succes, at kommunen nu for anden gang på kort tid trygler vejlenserne - om at blive væk. Hverken naturen, naboerne eller parkeringsområderne kan holde til presset.

Annonce

- Please. Vi har en indtrængende bøn om, at folk finder alternative ruter på udeliv.vejle.dk - eller vender tilbage efter påske, lyder meldingen fra forvaltningen for Teknik & Miljø her op til påske - en tid, hvor mange familier samles og gerne søger ud i det fri.

Kommunen var ude med det samme budskab for en uges tid siden. Men det har tilsyneladende ikke hjulpet - ikke nok i al fald.

Parkeringsvagterne rykker ud

Kommunen gentager derfor sin opfordring til, at man i stedet afprøver nogle af de mange andre vandreruter i kommunen. På udeliv.vejle.dk er der en oversigt over de mere end 650 kilometer vandreruter og stier inden for kommunegrænsen.

En af begrænsningerne ved "Egtvedpigens Fodspor" er, at der kun er tilknyttet otte parkeringspladser rundt langs ruten. Mange naturgæster vælger at parkere deres bil langs vejsiderne i stedet for at finde en anden p-plads, og det er til stor gene for de mennesker, der bor i området, fortæller kommunen.

Samtidig kan det skabe farlige trafiksituationer.

- Det er desværre så grelt nu, at vi er nødt til at sende vores p-vagter ud i naturen, så der kan komme lidt orden på parkeringspladserne, sagde afdelingsleder Klaus Enevoldsen, Natur & Udeliv, Vejle Kommune, i sidste uge.

Vejle Amts Folkeblad bad ham dengang om at anvise fem eller 10 andre gode gåture, når "Egtvedpigen" nu ikke kan klare mere:

Men det afviste han - ikke af modvilje, men af frygt for at skabe endnu en hvepserede af glade vandringsmænd og -kvinder. Så, kære læser, du opfordres til selv at finde et dejligt sted derude i april-solskinnet.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce