Annonce
Vejle

Kommunen vil dele vandene - kom og hør hvordan

Spildevandet i Vejle skal fordeles i to separate systemer, så regnvandet ikke i samme grad belaster renseanlægget. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Vejle: Vand fra toiletter, brusere og opvask i én kloakledning - regnvand i en anden.

Sådan ser fremtidens spildevandssystem ud i Vejle Kommune. En ny plan for kloaknettet er på vej gennem det politiske system, og tirsdag aften har de berørte borgere mulighed for at få mere at vide på et åbent hus-møde i Økolariet:

Den store spildevandsplan fortæller blandt andet, hvor kloakvandet skal separeres i de kommende år. I Vejle by er det blandt andet på Søndermarken og Nørremarken. I den øvrige del af kommunen er det Aagaard, der står først på programmet:

- På mødet i Økolariet kan man få mere at vide om separatkloakering og selve spildevandsplanen. Men helt præcist hvornår de enkelte projekter sættes gang, kan vi ikke sige. Tidsplanen er først helt på plads, når byrådet har vedtaget den i december, siger projektleder Kristine Thorsen fra Team Spildevand.

Spildevandsplanen har allerede været gennem det politiske system en gang. Her stemte SF imod, fordi partiet mener, planen ikke er ambitiøs nok på vandmiljøets vegne. Frem til 12. oktober kan borgerne komme med deres mening, inden byrådet skal sige endeligt ja eller nej den 9. december.

Tirsdagens åbne hus om planen starter klokken 19, og i disse corona-tider er der krav om tilmelding til Team Spildevand på 76 81 23 72.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce