Annonce
Billund

Kommunen vil hjælpe Headspace: Stiller lokaler til rådighed

Billund Kommune har fra årsskiftet opsagt aftalen med Headspace. Det har gjort fremtiden for Headspace Billund meget usikker, men nu tyder meget på, at organisationen også i fremtiden kan være til stede i Grindsted. Arkivfoto
Headspace er tæt på at nå i mål med en løsning, der gør det muligt, at man også i fremtiden kan være til stede i Grindsted. Billund Kommune er positivt indstillet over for at stille lokaler til rådighed.
Annonce

Grindsted: Meget tyder på, at Headspace også i fremtiden vil have mulighed for byde unge fra nær og fjern indenfor til en snak om livet i lokalerne ved Grindsted Station.

Billune Kommune har ellers opsagt samarbejdet med Headspace fra årets udgang og dermed reelt revet det økonomiske tæppe væk under Headspace, men ifølge avisens oplysninger er Headspace meget tæt på at nå i mål med en plan, der skal sikre, at organisationen fortsat kan være til stede i Grindsted.

Denne plan er dog betinget af, at Billund Kommune giver en hjælpende hånd. Det er kommunen, der ejer de lokaler, hvor Headspace hører hjemme, og for at få regnestykket til at gå op, kræver det, at Billund Kommune er villig til fortsat at stille faciliteter til rådighed.

Annonce

Anbefaler at hjælpe

Dette spørgsmål er torsdag aften blevet diskuteret i unge- og kulturudvalget, og her er politikerne positive over for, at kommunen skal stille lokalerne til rådighed for Headspace. Dette spørgsmål skal dog først endeligt konfirmeres i økonomiudvalget.

Headspace

Headspace er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12 og 25 år.

Mottoet er, at ingen problemer er for små, og ingen problemer er for store.

Alt hos Headspace foregår på de unges præmisser, og de kan være helt anonyme, hvis de ønsker det. Der bliver således heller ikke taget referater eller ført journaler om, hvad der bliver talt med de unge om.

Headspace hører til i 18 byer landet over.

- Da bygningerne på Grindsted Station ikke ligger under unge- og kulturudvalgets område, har vi videresendt sagen til økonomiudvalget med vores kraftigste anbefaling om, at man her vil se positivt på ansøgningen, da denne konstellation er udgiftsneutral for kommunen og derfor ikke påvirker den for nyligt godkendte budgetaftale for 2021, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for unge- og kulturudvalget.

Annonce

Besparelse

Ved indgåelsen af budgettet for det kommende år besluttede kommunen sig for ikke at forlænge aftalen med Headspace og dermed spare 815.000 kroner om året.

- Det er, fordi vores økonomi er stram. Vi skal ind og lave nogle besparelser, og det er så en af de prioriteringer, vi er nået frem til, lød det ved den lejlighed fra borgmester Ib Kristensen (V).

Det har ikke ved redaktionens slutning været muligt at få en kommentar fra Susanne Mathiesen, der er daglig leder af Headspace i Grindsted.


Da bygningerne på Grindsted Station ikke ligger under unge- og kulturudvalgets område, har vi videresendt sagen til økonomiudvalget med vores kraftigste anbefaling om, at man her vil se positivt på ansøgningen.

Stephanie Storbank (V), formand, unge- og kulturudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Coronarestriktioner på jobcentret undrer Anne Mette: - De beskytter medarbejderne, men ikke borgerne

Jelling

Museum fejrer jul på Jelling'sk

Annonce