Annonce
Vejle

Kommunen vil købe jord til ny vej til p-hus - om nødvendigt med tvang

Bilerne skal køre til det nye parkeringshus via en ny vej fra Sjællandsgade og en bro over åen. Broen ses til venstre på dette modelfoto fra lokalplanen. Det meget tydelige anlæg er den planlagte stiforbindelse til gående og cyklister, der skal strække sig fra stien langs Sønderåen til den anden side af jernbanen. Illustration fra lokalplanen
Når det nye parkeringshus ved Sjællandsgade står klar til at modtage biler, skal det forbindes til et nyt kryds i Sjællandsgade.
Annonce

Vejle: Over åen til parkering.

Sådan bliver fremtiden for de bilister, der vælger at stille den firhjulede i det nye parkeringshus på grusparkeringspladsen ved Sjællandsgade.

Politikerne i teknisk udvalg har besluttet, at købe den nødvendige jord til den nye adgangsvej - om nødvendigt med tvang via ekspropriation.

Efter planen skal der etableres et nyt kryds i Sjællandsgade. Det nuværende t-kryds ved Havneparken ind mod netop Havneparken og kommunens jobcenter, skal udvides med et ekstra ben.

Fra krydset skal adgangsvejen strække sig mellem Fun Sports forretning og Redoffice's bygning. Ved Sønderåen skal der anlægges en ny bro, så bilisterne kan nå frem til parkeringshuset på den nuværende grusparkeringsplads.

Det er jord til strækningen fra Sjællandsgade til åen, kommunen har brug for at købe. I første omgang lægges der op til en forhandling via en såkaldt åstedsforretning. Her mødes parterne og får en vurdering af, hvor meget jorden er værd.

Det er her på grusparkeringen mellem Sjællandsgade og renseanlægget, at det nye  parkeringshus skal bygges. Foto: Kaare Johansen

Lykkes de forhandlinger, køber kommunen på helt normale vilkår. Men kan parterne ikke blive enige, har teknisk udvalg godkendt, at man kan skride til ekspropriation - altså tvangskøbe de nødvendige kvadratmetre til den nye vej.

Annonce

Lokalplan på plads

Adgangsvejen er et af hængepartierne i forhold til det  op mod 1000 pladser og fem etager høje  parkeringshus, kommunen vil bygge.


Det nuværende t-kryds ved Havneparken ind mod netop Havneparken og kommunens jobcenter, skal udvides med et ekstra ben.

Uddrag fra teksten


Byrådet vedtog den nødvendige lokalplan i midten af januar og på nuværende tidspunkt har politikerne bevilget 61 millioner kroner til projektet.

For det beløb kan alle fem etager bygges på én gang. Tidligere var der tale om at dele byggeriet op i etaper. Men med efterårets aftale om kommunens økonomi for 2021 lykkedes det at finde millioner nok til hele byggeriet.

Parkeringshuset skal ligge på den nuværende grusparkeringsplads, hvor der er cirka 180 pladser. Fuldt udbygget vil p-huset tilføje ekstra 820 pladser til området tæt på banegården. På illustrationen er også indtegnet nye vejforbindelse til Sjællandsgade og den lange gangbro, der skal give direkte adgang til perronerne på Vejle Banegård. Illustration lokalplan og VAF

Til gengæld er der endnu ikke fundet penge til den broforbindelse til gående og cyklister, der skal forbinde parkeringshuset og sti-nettet langs åen til perronerne og stierne på den anden side af jernbanen og åen. Projektet løber op i mindst 50 millioner kroner, men kommunen håber at finde sponsorer, der vil være med til at betale en del af beløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Debat

Rasende læser foreslår: Opret permanente affaldsstationer over hele byen med plastikposer, gribetænger og affaldsspande

Annonce