Annonce
Billund

Kommunen vil lukke butikker på Vejlevej og Kløvermarken

Står det til Billund Kommunes forvaltning, er Jupiter Cykler på Vejlevej nødt til at lukke sin butik på den nuværende adresse. Det samme er tilfældet for blomsterbutikken på Kløvermarken. Foto: Kristina Skjoldborg.
Jupiter Cykler og Blomsterhuset må ikke ligge, hvor de ligger. Forvaltningen lægger derfor op til, at politikerne skal bede de to forretninger om at lukke.
Annonce

Billund: To butikker på Vejlevej og Kløvervej i Billund risikerer at få den besked, at de må lukke. Det drejer sig om Jupiter Cykler på Vejlevej og blomsterbutikken Blomsterhuset på Kløvermarken, som muligvis kan se frem til den nedslående besked fra Billund Kommune.

Selvom forretningerne i årevis har ligget på deres nuværende placeringer, er Bilund Kommune først nu blevet opmærksom på, at hele fire butikker ligger der i strid med reglerne. Ifølge lokalplanen må der inden for dette område alene etableres håndværks- og serviceprægede virksomheder inden for fremstilling, byggeri, anlæg og transport.

Udover cykelforretningen og blomsterforretningen drejer det sig om vinforretningen Billund Wine Cellar samt genbrugsbutikken Blå Kors Genbrug.

Annonce

Tilladelse fra formanden

Vinbutikken vil ifølge forvaltningen kunne lovliggøres ved at rette et par kommaer i lokalplanen, mens genbrugsbutikken formentlig heller ikke behøver frygte at blive lukket. I 2007 var den daværende formand for kommunens teknik- og miljøudvalg måske lidt for hurtig på tasterne, da han skrev til Blå Kors, at der ikke var noget i vejen for at indrette en genbrugsbutik på stedet. Derfor mente kommunen, at Blå Kors var så i tilstrækkelig god tro til, at den ikke kunne andet end give tilladelse til etableringen af genbrugsbutikken.

Anderledes ser det altså ud for cykelforretningen og blomsterforretningen. Det er butikker, som ifølge forvaltningens vurdering ikke hører under kategorien ”store udvalgsvarebutikker, som ikke kan placeres i midtbyen”, og derfor ser forvaltningen ingen anden udvej, end at de to butikker bliver bedt om at lukke på deres nuværende adresser.

Annonce

"En træls sag"

Sagen skal i den kommende uge behandles i teknik- og miljøudvalget. Udvalgsformand Per Nyhus (DF) kalder det ”en træls sag”.

- Jeg plejer at ville gå rigtigt langt for at finde en løsning. Det vil jeg også her, men det ser meget svært ud, siger Per Nyhus, der vil vente med at kommentere sagen yderligere til efter udvalgsmødet.

Hvis politikerne følger forvaltningens indstilling, vil de to butikker få en lang frist, og forvaltningen vil sammen med Billund Erhvervsfremme arbejde på at finde andre egnede lokaler til dem.


Jeg plejer at ville få rigtigt langt for at finde en løsning. Det vil jeg også her, men det ser meget svært ud.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce